Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια έκθεσης του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας με θέμα “Ο κήπος ως αφορμή”.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 το βράδυ, στην Δημοτική Πινακοθήκη “Δημήτρης Μυταράς” θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια έκθεσης του Τμήματος Εικαστικής Αναζήτησης του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας με θέμα “Ο κήπος ως αφορμή”.

Ο “κήπος” εμπεριέχει μια διαχρονική διάσταση που συναντάται σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Ο κήπος είναι μια περιοχή προστατευμένης φύσης, μια τεχνητή συνθήκη που λειτουργεί ιδιωτικά ή σε ένα φυλασσόμενο περιβάλλον.

Ο Κήπος συνδέεται με την αρχετυπική εικόνα του παράδεισου, της Εδέμ, ενός περιβάλλοντος που λειτουργεί πέρα από τις συνθήκες της καθημερινότητας: απομονωμένος από την παραζάλη των δυσκολιών ο Κήπος είναι ένας τόπος πνευματικού αναστοχασμού και σωματικής ανασυγκρότησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ομάδα της Εικαστικής Αναζήτησης ήρθε σε επαφή με τις θεωρίες και τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις για τον Κήπο, επισκέφθηκε Κήπους στην περιοχή της Χαλίδας και της Βοιωτίας.

Αυτή η εμπειρία και γνώση σχημάτισε τα έργα της έκθεσης. Τα έργα της έκθεσης “Ο κήπος ως αφορμή” αποτυπώνουν τις προσωπικές προσεγγίσεις όσων συμμετέχουν και τον τρόπο που ερμηνεύουν το πολυσχιδείς αναφορές του “κήπου”.

Το Τμήμα Εικαστικής Αναζήτησης του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας είναι μια πρότυπη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, μοναδική στον τρόπο ανάπτυξής της. Διερευνά θεματικές αιχμής σε σχέση με βασικές έννοιες της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Τμήμα Εικαστικής Αναζήτησης λειτουργεί επί 20 χρόνια συνεχώς και έχει επεξεργαστεί και παρουσιάσει επτά εικαστικά πρότζεκτ έως τώρα: Αόρατες Πόλεις (1999-2001), Ο Ταρκόφσκι στη Χαλκίδα (2002- 2004), Μετά τι; Ωραίο; Υπέροχο; (2004-2007), Χώρος/Χρόνος (2008-2010), Ταξίδι (2011-13), Ιστορίες Σώματος (2011-2014), Θρύλος (2015-17), “Ο κήπος ως αφορμή“ (2018-2021).

Όλα τα πρότζεκτ έχουν παρουσιαστεί με εκθέσεις που ανέδειξαν τον πολυσχιδή χαρακτήρα της δουλειάς που πραγματοποιήθηκε. Με τη χρήση ενός διευρυμένου φάσματος του συνόλου των διευρυμένων εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κατασκευές, βίντεο, εγκαταστάσεις, κεραμική, μουσική, ηχοτοπία, περφόρμανς, σχεσιακές πρακτικές, ψηφιακά μέσα) οι συμμετέχοντες/ουσες αναδεικνύουν τις ιδέες και την προσέγγισή τους στις θεματικές που εισάγονται στην Εικαστική Αναζήτηση.

Συντονιστής: Γιάννης Ζιώγας

Συμμετέχουν: Σάντρα Κουρούκλη, Μαρία Λάμπρου, Πηνελόπη Πολυκαρπίδου, Ελένη Ρακαντά, Ερμιόνη Σκευάκη-Τουρναβίτη.

Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας Δημήτρης Μυταράς

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 6 έως Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, 19:30 έως 22:00

Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμου: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δομές από 05/12/2022 έως 20/12/2022

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμου προσκαλεί του ενδιαφερόμενους παλαιούς και νέους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *