Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στην 2η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus στη Μαδέρα της Πορτογαλίας

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στην 2η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Career Orientation in Schools – Curricula Project» που πραγματοποιήθηκε στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού από τις 6-12 Μαρτίου 2022.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει σαν στόχο να προετοιμάσει καλύτερα τους νέους για τη μελλοντική αγορά εργασίας και να τους διδάξει βασικές δεξιότητες έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια και σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με τους υπόλοιπους μαθητές από 5 σχολεία της Ευρώπης, που οργάνωσε το σχολείο της Μαδέρα «ESCOLA BÁSICA E SECUNDÁRIA/PE DA CALHETA», ενώ οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν συγκρίσεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων σχολείων, ειδικά στον τομέα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην σύμπραξη αυτή είναι τα Lloyd Gymnasium from Bremerhaven (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), IISFrancescoOrioli (ΙΤΑΛΙΑ), Escola Básicae Secundária ComP/Eda Calheta (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Bornova Anadolu Lisesi (ΤΟΥΡΚΙΑ) και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Οι μαθητές που πήραν μέρος ήταν οι Μάριος Μπέγκα, Δημήτριος Μαραγκός, Άγγελος Γκίκας, Θωμάς Πρεβέντης, Αθανάσιος Τσιαντούλας με συνοδούς καθηγητές την κα. Ευαγγελία Μανίκα και τον κ. Νικόλαο Ντόγκα.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθη στη Λάρισα αστυνομικός για κατοχή ηρωίνης

Τον… τσάκωσαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *