Tο Αγρίνιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις με ηχορύπανση

Το Αγρίνιο συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές πόλεις όπου η ηχορύπανση καλά κρατεί, παραμένοντας χωρίς στρατηγική για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού θορύβου.

Αφορμή για την ανάδειξη αυτής της παραμέτρου στέκεται η παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης γιατί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις δεν έλαβε μέτρα.

Tι αναφέρει το ECOCITY που ζητά από τους αρμοδίους να αναλάβουν άμεσα δράση:

Στις 18 Ιουνίου 2025, η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν έλαβε μέτρα για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού θορύβου, όπως ορίζει η οδηγία 2002/49/ΕΚ.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η χώρα μας δεν έχει εγκρίνει, επικαιροποιήσει και επανεξετάσει τους στρατηγικούς χάρτες θορύβου και τα σχέδια δράσης σε κρίσιμες περιοχές και υποδομές (οδικοί άξονες, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια).

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Αγρίνιο και πολλές ακόμα πόλεις παραμένουν χωρίς εφαρμόσιμη στρατηγική.

Ο θόρυβος δεν είναι μόνο ενόχληση — προκαλεί:

11.000 πρόωρους θανάτους/έτος
41.000 περιπτώσεις ισχαιμικής καρδιοπάθειας
5.000.000 Ευρωπαίους με σοβαρή διαταραχή ύπνου
Το ECOCITY καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα δράση, με στόχο τη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κυρίως τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Πηγή:  sinidisi.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

6 θανατηφόρα τροχαία σε ένα μήνα, στη Θεσσαλία

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης στη Θεσσαλία Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *