Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο στην 4η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος «Verde-tec»

Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο στην 4η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος «Verde-tec», που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο του MEC Παιανίας, όπου παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Θέρμου για θέματα Τουριστικής Προβολής, Γιάννα Καλημέρη και ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο Αγρινίου.

Στην έκθεση συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκθετών και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα και λύσεις, για την κυκλική οικονομία, για εφαρμογές που μπορούν να καταστήσουν τις πόλεις «έξυπνες» κ.ά.

Επίσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν συνεδριακές εκδηλώσεις και εργαστήρια με τη συμμετοχή ομιλητών από κορυφαίους θεσμικούς και επιστημονικούς φορείς και κλάδους αιχμής για το περιβάλλον.

Το περίπτερο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» επισκέφτηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι, στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Ενημερώθηκαν για την ταυτότητα, τους σκοπούς και τις δράσεις του, καθώς και για την ταυτότητα και τις δράσεις των Δήμων – μελών του Δικτύου, μέσω πληροφοριακού υλικού στο εκθεσιακό περίπτερο.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – Forum του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», στη συνεδριακή αίθουσα της έκθεσης με θέμα «Τρία Δίκτυα Δήμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κλιματική αλλαγή. Ένας διάλογος με αφορμή τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο».

Ο Πρόεδρος του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», Δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος του «Δικτύου Πίνδος» Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου και ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια» Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Ταγκαλέγκας, συζήτησαν για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, όπως την ορίζει ο Εθνικός Κλιματικός Νόμος, αλλά κυρίως όπως την ορίζει η πραγματικότητα των περιοχών που πλήττονται ολοένα και εντονότερα από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Επεσήμαναν τις ρυθμίσεις, τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητες που παρέχουν ο Εθνικός Κλιματικός Νόμος και το Σύμφωνο των Δημάρχων.

Δύο Τιμητικές διακρίσεις στο «Δικτύο Πόλεων με Λίμνες»

Το «Ελληνικό Πράσινο Βραβείο 2022» έλαβε το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» μετά από αξιολόγηση ειδικών επιστημόνων, για το έργο του με τίτλο «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Διαχείριση φερτών υλών από πλημμύρες», που υλοποιεί με τον Δήμο Αργιθέας, στο πλαίσιο προγράμματος του Πράσινου Ταμείου, με την επιστημονική υποστήριξη του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Το έργο είναι το πρώτο που υλοποιείται στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό την διαχείριση των φερτών υλών από την εκδήλωση ακραίου φυσικού φαινομένου, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των υλών αυτών, καθώς και μέτρηση δεικτών υπολογισμού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και αποδοτικότητας των πόρων, σύμφωνα με τον υπολογισμό που προβλέπεται από την Εurostat και τα UN-2030.

Το Έργο αποτελεί πιλοτική δράση, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί σε Δήμους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες».

Το Βραβείο «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ευαισθητοποίησης» για το «Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων», που σχεδίασε το Δίκτυο, με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το βραβείο παρέλαβε ο Βασίλης Βλέτσας, Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών, Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Ιωαννίνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ο οποίος πραγματοποίησε και την παρουσίαση του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πηγή: kalyvia.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα NAVTEX – Επεκτείνονται οι έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Κέρκυρας εξέδωσε σήμερα νέα NAVTEX, σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *