Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο Δήμο Λοκρών

Συνάντηση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με Δημοτικές Αρχές και Κοινωνικές Υπηρεσίες στον Δήμο Λοκρών

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επισκέφθηκε την Αταλάντη, και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λοκρών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Έλενα Κυριάκου και το επιστημονικό προσωπικό της Δομής, την Προϊσταμένη κ. Άννα Παναγιώτου, τις Κοινωνικές Λειτουργούς κ. Τζίνα Καραμίντζιου και κ. Αγγελική Τσιάτα και την Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Λοκρών κ. Έλενα Τρικαλιώτη.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις προοπτικές συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και των κοινωνικών δομών σε παρεμβάσεις που αφορούν την υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάχρησης ή εξάρτησης στην περιοχή και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Προτάθηκαν εκατέρωθεν στοχευμένες δράσεις ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα παρουσίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην περιοχή και η συμμετοχή των σχετικών επαγγελματιών για την κάλυψη των αναγκών ατόμων που διαβιούν εκτός των αστικών κέντρων με παρεμβάσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του ευρέως κοινού αλλά και ομάδων-στόχων αναφορικά με τις εξαρτητικές συμπεριφορές.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα συναντήσεις με την πρώτη να είναι στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης με την διευθύντρια κ. Μαρία Γεωργοπούλου και την κ. Μαρία – Ελένη Λυκουριά, Κοινωνική Λειτουργό της Μονάδας, όπου παρασχέθηκαν πληροφορίες για τις δωρεάν υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ προς άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Μαλεσίνας με τους εργαζόμενους του του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τον Κοινωνιολόγο κ. Παύλο Καραπιπέρη, την Οικογενειακή Βοηθό κ. Ιωάννα Μπαλαμπάνη, και τον Νοσηλευτή κ. Μάρκο Ζούφιο, καθώς και την Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας κ. Στυλιανή Δημητρακοπούλου, με στόχο την γνωριμία με τους εργαζόμενους, την ενημέρωση για το Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ και την χαρτογράφηση των αναγκών των εξυπηρετούμενων πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νεοσύστατης χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Με 31 μέλη προς το παρόν λειτουργεί η νέα χορωδία στον Ιερό ναό στα Γαλανέικα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *