Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας για την εστίαση: “Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής  για την κατάσταση στην εστίαση

Η ανακοίνωση των ποσών της επιστρεπτέας 5 στον κλάδο της εστίασης μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί. Τα ποσά των 1.000€, 2.000€, 4.000€ σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή είναι ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τα εξαρτώμενα μέλη του. Χιλιάδες επαγγελματίες αποκλείστηκαν και πήραν  μηδενική ενίσχυση.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά από τους επιχειρηματίες οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, όχι επειδή έκαναν λάθη αλλά επειδή το κράτος τους το ζήτησε για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, να πληρώσουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό αίτημα, το οποίο θέτουν  όλοι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης από τη Γερμανία έως την Ελλάδα.

Στην τελευταία έρευνα του IME/ΓΣEBEE για το οικονομικό κλίμα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις εστίασης εξέφραζαν φόβο για ενδεχόμενο λουκέτο ενώ εάν δεν υιοθετηθούν γρήγορα επαρκή μέτρα στήριξης για τον κλάδο που πλήττεται περισσότερο, η κατάσταση ως προς την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων θα γίνει μη αναστρέψιμη.

Επιπλέον, εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται σε αναστολή.  Οι θέσεις τους είναι επισφαλείς, γιατί οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου που επιτείνεται από την αβεβαιότητα που υπάρχει ως προς το άνοιγμα της αγοράς, αλλά και από το ότι καλούνται να καλύψουν υποχρεώσεις έχοντας ακόμα και μηδενικά έσοδα ενώ συγχρόνως συσσωρεύουν μελλοντικές οφειλές.

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταλάβει ότι είναι άλλο να βάζει ένας κλάδος  πλάτη για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και άλλο να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε  εξόντωση και  αφανισμό, όπως στην περίπτωση της εστίασης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Εγκαίνια γραφείων στην Αταλάντη

Εγκαίνια για τα γραφεία της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ του Δ. Λοκρών στην Αταλάντη, 27/1/2023 στις 19:00 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *