Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΙΝΑΛ Φθιώτιδας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη συμπλήρωση  200 ετών  από την έναρξη της Επανάστασης του 1821

Κάθε χρόνο, η  25η Μαρτίου  αποτελεί για όλους του Έλληνες, ημέρα διπλής εορτής, εθνικής και θρησκευτικής.  Φέτος όμως αποτελεί επιπλέον ένα σημείο καμπής της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Πριν δύο αιώνες, οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και μετά από αιματηρούς αγώνες, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το Νεότερο Ελληνικό Κράτος. Πολεμώντας με  πίστη, γενναιότητα και  αυταπάρνηση, έγραψαν ένδοξες σελίδες στη μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού. Προτάσσοντας το εθνικό και συλλογικό συμφέρον, δεν δίστασαν μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, αποδεχόμενοι να πληρώσουν ακόμα και με τη ζωή τους το τίμημα της Ελευθερίας.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά, οι αγώνες εκείνοι αποτελούν έμπνευση για όσους αγαπούν την Πατρίδα και πιστεύουν στον διαρκή αγώνα για μια Ελλάδα   ελεύθερη, ανεξάρτητη, ισχυρή, που ξέρει να νικά και να πρωταγωνιστεί στις διεθνείς εξελίξεις.

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Και φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία του, τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *