Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της υγείας του λαού

“Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι οριακή” σημειώνει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 30 Νοεμβρίου με την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών.

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι οριακή. Χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει δραματικά τόσο για τους ασθενείς που αναγκάζονται και βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και έχουν ήδη χιλιοπληρώσει, όσο και για τους υγειονομικούς που δουλεύουν υποαμοιβόμενοι και με εξαντλητικά ωράρια.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Όσα σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Μοναδική λύση σε αυτό τον κατήφορο ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών για αξιοπρεπείς μισθούς και προσλήψεις προσωπικού, ζητήματα ζωτικής σημασίας για να αντιστραφεί η πορεία κατάρρευσης κρίσιμων για την υγεία του λαού υποδομών και η μαζική αιμορραγία αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού. Οι πρωτόγνωρες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για να σωθούν τα νοσοκομεία και οι δημόσιες μονάδες υγείας από τη διαρκή υποβάθμιση, ο αγώνας που οργανώνεται στα νησιά, η πάλη των υγειονομικών, αποδεικνύουν ότι τίποτα δε θα χαριστεί στο λαό αν δεν το διεκδικήσει.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του λαϊκού κινήματος της χώρας. Απαιτεί, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, να αυξηθούν οι δαπάνες για Υγεία και Πρόνοια. Καλεί το λαό να συμπορευτεί μαζί του στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Απεγκλωβίστηκε το τρένο που είχε κολλήσει στα Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης

Λόγω κατολίσθησης, σταμάτησε ο Οδοντωτός κι είχαν εγκλωβιστεί 90 επιβάτες Η  κακοκαιρία  (26/2/2024) έφερε μεγάλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *