Πέμπτη , 7 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΚΕ Φθιώτιδας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 102 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα εκ των πραγμάτων. Παίρνει το χαρακτήρα «του κατεπείγοντος» αγώνα για την υπεράσπισητης υγείας και των δικαιωμάτων του λαού που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των κερδών της αστικής τάξης. Παίρνει το χαρακτήρα της πάλης να ενισχυθεί η πάλη του λαόύ ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν φωτιές σ΄όλη την περιοχή. Το χτύπημα στα δικαιώματα του λαού όχι μόνο δεν περιορίζεται στην περίοδο της καραντίνας αλλά γίνεται οξύτερο, πιο βάναυσο καθώς η πανδημία αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να εκπληρωθούν πάγιες ανάγκες του κεφαλαίου, να χτυπηθούν κεκτημένα ακόμα και προηγούμενου αιώνα όπως το οχτάωρο. Άλλωστε η διαχείριση της πανδημίας δεν γίνεται με γνώμονα την υγεία και συνολικά τη ζωή του λαού, αλλά τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Τα συνθήματα του χτες ενώνονται με τα συνθήματα του σήμερα. Τα διδάγματα του χτες εμπλουτίζονται από τα διδάγματα του σήμερα. Η ίδια ηεξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι κανενας εχθρός όσο και ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος, ότι ο λαός είναι γίγαντας αρκεί να πιστέψει στην δυναμή του και να οργανώσει την πάλη του, ότι η διδακτορία του κεφαλαίου μπορεί να αλλάζει μορφές δεν αλλάζει όμως ουσία γιατί η εναλλαγή στρατιωτικής διδακτορίας και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, παρά τις όποιες διαφορές τους δεν αλλάζει το χαρακτήρα αυτού του άδικου συστήματος, ότι το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όχι μόνο δεν είναι ασπίδα προστασίας των λαών αλλά  θανάσιμος εχθρός.

Σ΄αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός μας, υπάρχει ένα κόμμα που αταλάντευτα 102 χρόνια παλεύει για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, για να βγει από την μέση ό,τι πιο ακραίο,πιο βάρβαρο,πιο απάνθρωπο υπάρχει, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.Είναι το κόμμα που κουβαλά στις πλάτες του αμέτρητες θυσίες. Είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε και πρωτοταστεί-καθήκον άλλωστε που προκύπτει από την ίδια τη φυσιογνωμία του- για να οργανώνεται η πάλη του λαού σε κάθε φάση, όσο δύσκολη και να είναι αυτή, όσες προσαρμογές και θυσίες και αναπαιτούνται. Έτσι και σήμερα το ΚΚΕ, η πρότασή του, η δράση του αποτελούν πραγματική ελπίδα, αποκούμπι για το λαό, «όαση» μέσα στις σειρήνες της «εθνικής ομοψυχίας», του «κάτσε στα αυγά σου», του θα «λογαριαστούμε μετά», του αποδέξου τελικά την βαρβαρότητα, λες και είναι απόλυτα φυσιολογικό και μοιραίο στον 21ο αιώνα να πεθαίνουμε κατά εκατοντάδες από τον κορωνοϊό, να μας πνίγουν οι πλημμύρες, να μας πλακώνουν οι σεισμοί,να αυξάνεται η ανεργία,να μεγαλώνει η φτώχεια του λαού. Αποκούμπι, ελπίδα γιατί δεν έπαψε στιγμή να βροντοφωνάζει ότι και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνη,δεν παύει να διεκδικεί, να ασκεί πιέσεις μέσα και έξω από την βουλή να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δομές υγείας, να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία,σταΜΜΜ,γιατί αντιπαλεύει με όλα τα μέσα αυτό το αντεργατικό-αντιλαικότσουνάμι,γιατί φωτίζει τελικά τις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες δυνάτοτητες.

Η 17η  Νοέμβρη είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, είναι συνάμαμέρα που 102 χρόνια πριν γεννήθηκε αυτό το «ώριμο τέκνο της ανάγκης και το ώριμο τέκνο της οργής», το ηρωικό ΚΚΕ. Σήμερα πιο πολύ από ποτέ κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή του με όλους τους τρόπους, γιατί όσο ενισχύεται το ΚΚΕ τόσο ενισχύεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τόσο ενισχύονται οι αγώνες.Όσο ενισχύεται το ΚΚΕ τόσο ανδεικνύεται η πραγματική ιστορία του εργατικού- λαϊκού κινήματος,αναπτύσσεται η διεθνής δράση και αλληλεγγύη,δυναμώνει η πάλη ενάντια στον φασισμό-ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά.Όντας μέσα στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, ως κομματική οργάνωση τιμάμε αυτή τη μέρα ενισχύοντας οικονομικά τοΚόμμα μας με προσφορές και καλώντας παράλληλα τους φίλους του Κόμματος αλλά και άλλους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την ανιδιοτέλεια,την καθαρότητα,τη μαχητικότητα του να το ενισχύσουν οικονομικά με τον τρόπο που μπορούν. Δίνουμε τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι για την αποφασιστική κάλυψη του πλάνου της Τομεακής Επιτροπής.

 

Λαμία, 12/11/2020

Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ

Καποδιστρίου 5, 4ος Όροφος, Τ.Κ.35100

Τηλ. 2231031858 / e-mail:kkefthiotidas@gmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Rapid tests για κορονοϊό στη Στυλίδα, 8/12/2023

  Ενημερωθείτε για τους νέους ελέγχους για κορονοϊό στη Στυλίδα. Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *