Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΚΕ Φθιώτιδας για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην κατάργηση των δρομολογίων που συνδέουν τον Άγιο Κωνσταντίνο με τα νησιά των Σποράδων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται για ένα λιμάνι για το οποίο το Νοέμβρη του 2023 η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς και ο πρώην αλλά και νυν Δήμαρχος Καμένων Βούρλων στήσανε μια φιέστα για να διαφημίσουν τις νέες εγκαταστάσεις και τις νέες δυνατότητες που γεννιούνται για την περιοχή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό βουνού και θάλασσας.
Φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αποφασίζουν ποια δρομολόγια αφήνουν και ποια θα πάρουν με γνώμονα την κερδοφορία τους, έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται πως μπροστά στα κέρδη αυτών των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζεταιηοικονομική επιβίωση των επαγγελματιών και συνολικά του λαού της περιοχής. Αυτή είναι «η ανάπτυξη» που μας υπόσχονται, η ανάπτυξη που συμφέρει κάθε φορά τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η λογική του να μπαίνουν όλα στο ζύγι του κόστους-οφέλους με βάση τις ανάγκες και τους στόχους κερδοφορίας που θέτουν κάθε φορά οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι αυτή που διέπει όλες τις οδηγίες και τις αποφάσεις της ΕΕ. Όλες αυτές τις οδηγίες έχουν ακολουθήσει πιστά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι υποκριτική η στάση και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ρίχνουν κάθε φορά το μπαλάκι της ευθύνης στον εκάστοτε υπουργό αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά την ακρίβεια, τη φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την ερήμωση του τόπου μας. Για αυτό ο λαός της περιοχής χρειάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ενισχύσει την μοναδική πραγματική μαχητική αντιπολίτευση, ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που τάσσεται με τους αγώνες του ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, δυναμώνοντάς το και στις επικείμενες ευρωεκλογές στις 9 του Ιούνη.
Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού του Αγίου Κωνσταντίνου και απαιτούμε άμεσα να αποκατασταθεί η συγκοινωνία ανάμεσα στα νησιά των Σποράδων και τον Άγιο Κωνσταντίνου. Καλούμε όλο το λαό της περιοχής στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3/6 στις 19.30 στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ηλίας Σανίδας: Επιτόπιος έλεγχος των εργασιών στο ύψος της Μοσχοκαρυάς

Επιτόπιος έλεγχος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα για την πρόοδο των ασφαλτικών εργασιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *