Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το μήνυμα του Γιάννη Οικονόμου για την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί εμβληματική στιγμή στην πορεία του έθνους μας. Το έπος του ’40 είναι ένα από τα θαύματα που συντέλεσαν στην εθνική μας επιβίωση. Η απειλή ενός εχθρού που φάνταζε υπέρτερος δεν ακινητοποίησε αλλά αντίθετα ενεργοποίησε το έθνος. Το ΟΧΙ του Μεταξά, οι νικηφόρες μάχες στην Πίνδο και την Αλβανία, η γενναία αντίσταση του λαού μας στις κατεχόμενες πόλεις και στα βουνά μας, η συνέχιση του πολέμου από τον ελληνικό στρατό στη Μέση Ανατολή στο πλευρό των συμμάχων μας, αποτελούν την μεγάλη προσφορά αλλά και την εθνική μας παρακαταθήκη στη μάχη του πολιτισμού με τη βαρβαρότητα του ναζισμού.

Η πατρίδα μας σήμερα έχει απέναντι της μια χώρα με έντονα αναθεωρητικά χαρακτηριστικά. Με αυτοπεποίθηση και σχέδιο αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις. Με την άσκηση επιθετικής διπλωματίας, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου οριοθετούμε τις θαλάσσιες ζώνες μας και μεγαλώνουμε την χώρα μας. Με καλά μελετημένες κινήσεις ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Έτσι δεν επιτρέπουμε στην Τουρκία να μας εγκλωβίσει σε επώδυνα εθνικά διλλήματα. Και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε γιατί ακολουθούμε μια καλά προετοιμασμένη στρατηγική και όχι  αυτοσχεδιασμούς υπό πίεση την τελευταία στιγμή.

Η εθνική επιτυχία και επιβίωση δεν μπορεί να επιτευχθεί εκτός του πλαισίου της Ελευθερίας, της Ενότητας, της Δημοκρατίας αλλά και της ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία. Οι κοκορομαχίες στις οθόνες για τα εθνικά μας θέματα είναι ανούσιες κα σπέρνουν θύελλες  την ώρα που «κυκλώνες» περιτριγυρίζουν την επικράτεια μας.

Ενότητα στην πολιτική κοινότητα και ωριμότητα στην πολιτική τάξη αυτό είναι που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός το 2020.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Αρχιερατικό τρισάγιο για την 28χρονη Ελπίδα, θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη…

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις..» Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   κ. Συμεών μετέβη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *