Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας Γ. Κοτρωνιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

“Χωρίς αμφιβολία η 25η Μαρτίου είναι ορόσημο για την Ελληνική Ιστορία και δικαίως γιορτάζουμε με λαμπρότητα την Επέτειο των 200 χρόνων. Αυτές τις ημέρες θα γραφτούν πολλά και σημαντικά για την Επανάσταση του ΄21. Εγώ θέλω όλα αυτά να τα χωρέσω σε 2 μόνο λέξεις, που πιστεύω ότι εμπεριέχουν ολόκληρο το νόημα της Εθνικής Επετείου: ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ, που σημαίνει ότι η Ελλάδα που επί 400 χρόνια είχε εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη ξαναγεννήθηκε, ότι το έθνος των Ελλήνων ξαναβρήκε την ταυτότητα του και ξεκίνησε να γράφει την νεότερη ιστορία του.

Τι θα ήμαστε σήμερα χωρίς τους ήρωες του ´21 ;Τίποτα. Ανύπαρκτοι. Χωρίς πατρίδα στον τόπο που θα γεννιόμαστε ή διασκορπισμένοι ανά την υφήλιο, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μέλλον. Οι ηρωΐδες και οι ήρωες του ΄21 δεν ήταν κάτι διαφορετικό από μας, απλοί άνθρωποι, με πολλά ίσως ελαττώματα, που τα υπέταξαν όμως σε ένα μεγάλο σκοπό. «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία», αγωνίστηκαν και μας χάρισαν Πατρίδα ελεύθερη, με όνομα, υπόσταση και μέλλον.

Στο χέρι μας είναι το μέλλον αυτό να είναι λαμπρό, αρκεί να το γράψουμε με πατριωτισμό και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες των ηρωικών προγόνων μας, μονιασμένοι και δημιουργικοί, δικαιώνοντας τις θυσίες και τους αγώνες τους. Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Και φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία του, τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *