Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το πολυαναμενόμενο «πράσινο φως», “άναψε”, προκειμένου να προχωρήσει η μετατροπή της παλιάς ηλεκτρικής Καρδίτσαςσε πνευματικό κέντρο

Το πολυαναμενόμενο «πράσινο φως», προκειμένου να προχωρήσει η μετατροπή της παλιάς ηλεκτρικής σε πνευματικό κέντρο, φαίνεται ότι “άναψε”, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net ανακοινώθηκε η πρόθεση χρηματοδότησης για την υποβολή πρότασης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηριακού συγκροτήματος της Παλιάς Ηλεκτρικής Καρδίτσας και μετατροπή του σε Πνευματικό Κέντρο, ανάκτηση και ανάπλαση του Περιβάλλοντα χώρου».

Μέσω της συγκεκριμένης απόφασης πρόσκλησης καλούνται οι δυνητικά δικαιούχοι, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο δήμος Καρδίτσας να υποβάλλουν προτάσεις πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του ΤΠΑ/ΠΠΑ.

Βεβαίως ήδη ο Δήμος Καρδίτσας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια και η πρόταση θα κατατεθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας

Με την υποβολή της πρότασης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης και η δημοπράτηση του έργου, που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετό διάστημα αλλά πλέον «παίρνει μπροστά». Θυμίζουμε πως το έργο ήταν αρχικά ενταγμένο στο ΠΔΕ και απαιτήθηκε μεταφορά του στο ΕΑΠ, όπως και το «ΟΚ» για την διάθεση κονδυλίων.

Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που διατίθεται με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 2.980.000 ευρώ.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθη, ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο, καθώς εγκατέλειψε γατάκια σε κάδο απορριμμάτων.

Στο περιστατικό αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου η οποία και κλήθηκε από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *