Κυριακή , 3 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ψήφισμα – άρνηση για τα Αιολικά στον Δήμο Μακρακώμης [ΒΙΝΤΕΟ]

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Μακρακώμης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/10/2020.

Εκτός της τακτικής συνεδρίασης έγινε ειδική, με θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τα Αιολικά Πάρκα σε περιοχές του Δήμου. Μία ενέργεια που σαφέστατα άργησε να γίνει και ο Δήμος θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε τοποθετηθεί επίσημα…

Κατά την διαδικασία, έγιναν και ακούστηκαν όλες οι εισηγήσεις-τοποθετήσεις φορέων της περιοχής, κάθε μία αναλύοντας την άποψη τους.

Εντύπωση προκάλεσε ότι από την εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου κ. Γιώργου Χαντζή , δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι – και μάλιστα γυναίκες οι κυρίες  Λαμπρινή Ρήγα και Χαρά Δεληκούρα, εξέφρασαν την καθολική τους άρνηση για τα Αιολικά, γεγονός που οδήγησε σε αδιέξοδο..

Ύστερα από εκτενή συζήτηση ομόφωνα αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ότι ο Δήμος Μακρακώμης είναι αρνητικός στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και γενικότερα αιολικού πάρκου τόσο στην Σαράνταινα όσο και συνολικά στον Δήμο Μακρακώμης.

Κομβική και καθοριστική επίσης ήταν η παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας κ Παναγιώτη Ράμου που κατέδειξε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα ανακύψουν.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τις τοποθετήσεις και την απόφαση για το ψήφισμα:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Ενημέρωση για κυκλοφοριακή ρύθμιση (ανάστροφη ροή κυκλοφορίας) σε κεντρική οδό

  Η ενημέρωση από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαμιέων “Στα πλαίσια των εργασιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *