Ακολουθήστε μας στο facebook

Τουριστικό σκάφος προσάραξε και εξέπεμψε SOS στα Λιχαδονήσια

Περιπέτεια  για 5 επιβαίνοντες και 11 άτομα πλήρωμα τουριστικού σκάφους μήκους 47m που προσάραξε στα αβαθή στο νησάκι Μανωλια στα Λιχαδονήσια.

Το συγκεκριμένο σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες  προέρχονταν από τη Χαλκίδα και είχε κατεύθυνση προς τη Σκιάθο ωστόσο η πορεία του αντί να είναι νότια και δυτικά από τη νήσο Στρογγυλή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε να έχει πορεία ακριβώς πάνω στα Λιχαδονήσια στο βόρειο Ευβοϊκό και στο νησάκι Μανόλια.

Στις 4:00 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής και από τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο έρευνας – διάσωσης καθώς το συγκεκριμένο πλοίο εξέπεμψε SOS αφού έβαλε νερά και δόθηκε εντολή να εγκαταλειφθεί από τους επιβαίνοντες.

Από τα παραπλέοντα πλοία, το γιωτ OASIS που είχε αποπλεύσει στις 12 τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Χαλκίδας με κατεύθυνση τη Σκιάθο και είχε προσπεράσει το συγκεκριμένο σημείο όμως μετά από εντολές του θαλάμου επιχειρήσεων αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να ερευνά ολόκληρη την περιοχή στο δυτικό της τμήμα, δηλαδή δυτικά από τα Λιχαδονήσια και νότια από τη Στρογγυλή, ωστόσο όμως εντοπίστηκε στις 4:15 τα ξημερώματα το πλοίο που είχε προσαράξει νότια και ανατολικά από το νησάκι Μανωλια.

Παράλληλα με εντολές του θαλάμου επιχειρήσεων έφτασαν πολύ κοντά το φορτηγό PANTIMOS πού όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει καθώς το βάθος της θάλασσας δεν το επέτρεπε ενω λίγο αργότερα βρέθηκε εκεί και το τουριστικό MAJE όπως επίσης και το ρυμουλκό Cristos XVII.

Ωστόσο μόνο το OASIS λόγω του εκτοπίσματος και των αβαθών που υπήρχαν εκεί μπόρεσε να πλησιάσει και στις 5: 10 το πρωί αφού κατέβασε βάρκα και πλησίασε το σκάφος που είχε προσαράξει μπόρεσε να παραλάβει τους 5 επιβάτες που ήταν πολύ καλά στην υγεία τους ενώ το πλήρωμα παρέμενε πάνω στο σκάφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων να μην αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα πλοία από την περιοχή παρά μόνο το φορτηγό PANTIMOS που μετά τις 5:30 το πρωί συνέχισε το ταξίδι του ενώ στις 6:00 άναψε το πράσινο να αποχωρήσουν και τα πλοία από την περιοχή έχοντας παραλάβει τους 5 επιβάτες.

Στην περιοχή παραμένει και είναι σε αναμονή το ρυμουλκό Cristos XVII με εντολές του θαλάμου επιχειρήσεων.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κόμβο της Λαμίας

  Προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση στον κόμβο των οδών Φραντζή και Λεωφόρου Ελευθερίας στη  Λαμία Στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *