Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βοιωτία: Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε.Β.

 

Με κάλεσμα της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε Σ.Ο.Π.Π. από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας και των εμπλεκόμενων φορέων για την λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα επηρεάσουν και το νομό Βοιωτίας από σήμερα Δευτέρα 4/9/2023 έως την Τετάρτη 6/9/2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο δήμαρχος του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ορχομενού Επαμεινώνδας Τσιγαρίδας, ο προϊστάμενος Π.Π. του Δήμου Λεβαδέων Κώστας Μιχάλης και Λουκάς Δημάκας, ο προϊστάμενος Π.Π. του Δήμου Θηβαίων Παπαναστασίου Σπύρος, ο
Δ/της της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης, ο Δ/της της Π/Υ Βοιωτίας Κουλκουβίνης Περικλής, ο Δ/της της Τροχαίας Ιωάννης Τσίμπρης, συμετείχαν επίσης, ο Δ/ντης Δασαρχείου Λιβαδειάς Γιάννης Ζουρνής, ο Δ/ντης Δασαρχείου Θήβας Κώστας Κουτσοβασίλης, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και από την Δ/νση Τεχνικών Έργων ο Χρήστος Ντάης.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:
«Μηχανήματα της Π.Ε. Βοιωτίας τοποθετούνται σε καίριες θέσεις οι οποίες ενδεχομένως να δώσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Το 90% των ρεμάτων της Βοιωτίας είναι καθαρισμένο όμως παρόλα αυτά είμαστε αναπτυγμένοι σε όλα τα επίμαχα σημεία.
Η προσοχή μας, πέραν όλων των άλλων, είναι στραμμένη στις καμένες περιοχές της Βοιωτίας και είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε στους οικισμούς αλλά και στις υποδομές μας (οδικό δίκτυο) αυτών των περιοχών.
Από τα Δερβενοχώρια έως την Αράχωβα το οδικό δίκτυο ευθύνης μας ελέγχεται από την υπηρεσιακούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα φράγματα στην Κωπαΐδα σηκώνονται για την αποσυμφόρηση των ποταμών.
Συστήνουμε:
• Όλοι οι αγρότες να αποφύγουν τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους και να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους σε στεγασμένο χώρο.
• Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να περιορίσουν τα ζώα τους εντόςτων κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων και να μεριμνήσουν για επάρκεια τροφής στα ζώα τους.
• Ομοίως, οι μελισσοκόμοι να αποφύγουν τις εξωτερικές εργασίες στα μελισσοκομεία τους αλλά και τις μετακινήσεις των κυψελών τους.
• Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν ελεγμένα και καθαρισμένα τα φρεάτια τους.
Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Καλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή.Είμαστε
όλοι στις θέσεις μας»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χρηματοδότηση 750.000 € της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάπλαση της παραλίας Αυλίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε και ανακοινώνει την πρόθεση χρηματοδότησης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *