Ακολουθήστε μας στο facebook

Βουλευτικές εκλογές 2023: Κάλεσμα του Παραρτήματος Λαμίας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, το Παράρτημα Λαμίας απευθύνεται στους τελευταίους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ και στις οικογένειές τους, στους Πολιτικούς Πρόσφυγες, στους απογόνους δεύτερης και τρίτης γενιάς, στους φίλους της Αντίστασης, στα μέλη του και, ευρύτερα, στους νέους και στο λαό της Φθιώτιδας : Σε μια κακοπαιγμένη προεκλογική παράσταση, τα αστικά κόμματα, παριστάνουν ότι συγκρούονται σκληρά.

Συγκρούονται, βέβαια, για …ανθυπο-λεπτομέρειες για να κρύψουν τις βαριές τους ευθύνες για τον αβίωτο «βάλτο» στον οποίο έχουν όλοι μαζί οδηγήσει τη ζωή του ελληνικού λαού. Ανέξοδα, του υπόσχονται, πάλι, «καλύτερες μέρες»(για το 2027 μισθούς του 2011) αποσιωπώντας προσεκτικά τι τον περιμένει, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, αφού, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, Βαρουβάκης δεσμεύονται και πορεύονται με την ίδια αντιλαϊκή πυξίδα -οι καταναγκασμοί σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί η κατά 300% αύξηση της κερδοφορίας, μέσα στο 2022, των εταιριών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι ξεκληρίζονταν και οι λαϊκές οικογένειες δεν έβγαζαν το μήνα ούτε με την ελεημοσύνη των περιβόητων pass. Και για τέτοια ποσοστά κέρδους, ως γνωστόν, «το κεφάλαιο είναι ικανό για οποιοδήποτε έγκλημα», σαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε δυο καπιταλιστικά στρατόπεδα, το ευρωατλαντικό και το ευρωασιατικό. Εδώ εμπλέκεται βαθιά και με πολλούς τρόπους και η ΝΑΤΟϊκή Ελλάδα, αφού τμήματα της ντόπιας αστικής τάξης αποκομίζουν ή αναμένουν τεράστια οφέλη. Κόντρα στην απάνθρωπη κοινή πολιτική τους, χωρίς καμία αντιλαϊκή δέσμευση από τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα, χωρίς κανέναν διεθνή «καταναγκασμό» βάδιζε πάντα και εξακολουθεί να πορεύεται το ΚΚΕ.

Σε κάθε βήμα της υπερεκατοντάχρονης ιστορικής διαδρομής του υπερασπίστηκε και μάτωσε για τα λαϊκά συμφέροντα και την ελευθερία της Ελλάδας. Ενέπνευσε, ξεσήκωσε, καθοδήγησε και έδωσε τον «ανθό» του στους αγώνες που ήταν αναγκαίοι σε κάθε περίοδο, όπως της Εθνικής Αντίστασης και της εποποιίας του ΔΣΕ.

Όπως κάνει σήμερα, πρωτοπορώντας στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πάλη. Μιλάει με τη δύναμη της αλήθειας, της ιστορικής πείρας και της επιστήμης, αλλά και με τη δύναμη του παραδείγματος και της ανιδιοτελούς, μεγάλης, ακούραστης προσφοράς και δράσης των δυνάμεών του και επισημαίνει την αναγκαιότητα μιας μεγάλης αγωνιστικής αντιπαράθεσης ενάντια στην επόμενη, από χέρι, αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας.

Το Παράρτημα Λαμίας θεωρεί ότι η υπερψήφιση του ΚΚΕ σήμερα είναι η μόνη ωφέλιμη από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το μαζικό λαϊκό κίνημα. Θα ψαλιδιστούν τα φτερά της πολιτικής «πάμε κι όπου βγει…» Για τούτο καλεί το φθιωτικό λαό να μετουσιώσει το θυμό και την αγανάκτησή του σε ψήφο στο ΚΚΕ και με μαζικούς όρους, σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών που του έχουν «κάψει τη γούνα» εδώ και δεκαετίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/05 ΩΡΑ 21.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το 11ο Σεργιάνι Παράδοσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας [ΦΩΤΟ]

Μία όμορφη πολιτιστική βραδιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *