Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βουλή: Ο Θ. Χειμάρας για την ενεργειακή απόδοση, τα καύσιμα και την παράταση των δασικών χαρτών.

Στην ομιλία του για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας υπογράμμισε την ορθή παράταση που δόθηκε για τις υποβολές αντιρρήσεων και διορθώσεις σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, περιορίζοντας την ταλαιπωρία και το άγχος χιλιάδων πολιτών.

Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν μια προσωρινή αλλά σημαντική οικονομική επιβάρυνση λόγω της αύξησης των τιμών στα ορυκτά καύσιμα, σημείωσε ο Θέμης Χειμάρας, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης των ευεργετικών μέτρων στήριξης που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Υπογράμμισε τα σημαντικά οφέλη που απορρέουν από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς και τις ευκαιρίες για ενεργειακή αναβάθμιση αλλά και ουσιαστική τόνωση της αγοράς που συνεπάγονται τα επερχόμενα προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων που ήδη συντάσσει το Υπουργείο.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τεράστια σημασία της απολιγνιτοποίησης και της επέκτασης της χρήσης ΑΠΕ με τρόπο όμως ορθολογικό, ο οποίος επιτάσσει την αναθεώρηση του πλαισίου για το ειδικό χωροταξικό των ΑΠΕ.

Ενδεικτική της ομιλίας, είναι η δήλωση του Θέμη Χειμάρα στην οποία αναφέρει πως:

«Η Κυβέρνησή μας, αναπτύσσει σταδιακά την πράσινη ατζέντα της, αποδεικνύοντας πως, ο σεβασμός στο περιβάλλον, περνά μέσα από πράξεις.

Με το σημερινό νομοσχέδιο, εστιάζουμε αποτελεσματικά:
• Στην ορθολογική επίτευξη των εθνικών στόχων για την εξοικονόμηση ενέργειας με την αναβάθμιση κορυφαίων δράσεων όπως το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ, ο νέος κύκλος του οποίου ξεκινά άμεσα, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών μέσα από πιο δίκαιες διαδικασίες που καταργούν την ένταξη των προτάσεων σύμφωνα με τον χρόνο της αίτησης.
• Στην χορήγηση της απαραίτητης τετράμηνης παράτασης για τη διόρθωση σφαλμάτων και την υποβολή αντιρρήσεων, που αφορούν στους δασικούς χάρτες, από τους συμπολίτες μας που καλούνται να αποδείξουν ότι η περιουσία τους δεν είναι δάσος.
• Στη διεξαγωγή περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων με ενιαίο και σαφή τρόπο και σε συγκεκριμένες προθεσμίες».

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Συνεδριάζει, 30/11, το Δημοτικό Συμβούλιο με 7 θέματα

Δείτε τα 7 θέματα της συνεδρίασης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *