Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Xρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Συνάντηση Στ. Πέτσα με Φ. Σπανό

Συνάντηση εργασίας του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου2022 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Αντικείμενο τηςσυνάντησης εργασίας ήταν οι χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων της Περιφέρειας ΣτερεάςΕλλάδας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, όπωςεπίσης και για αναπτυξιακές ευκαιρίες και προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησεαναλυτική συζήτηση για μια σειρά έργων, για τα οποία υπάρχει ήδη πλήρης φάκελος στααναπτυξιακά προγράμματα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΑντώνηςΤρίτσης» έργων, όπως τα φράγματα Δομοκού και Μανικίων – Σέττας, αλλά και της ανάπλασηςτου Μικρασιατικού Συνοικισμού Θήβας.

Προτεραιότητα δόθηκε και στη χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας μέσα από το ΤαμείοΑνάκαμψης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά, ενώ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τηνεπιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα, που χειρίζεται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον φίλο Φάνη,δρομολογώντας αναπτυξιακά έργα και αντιμετωπίζοντας θεσμικά ζητήματα, προς όφελος τωνπολιτών της περιοχής».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με τονΥπουργό και φίλο Στέλιο Πέτσα συμβάλλει καταλυτικά στην προώθηση έργων και δράσεων,τα οποία κρίνονται απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.
»Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση, κατά την οποία καθορίσαμε στόχους και προτεραιότητες,όπως και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν. Παρά τη δύσκοληοικονομική συγκυρία, εκτιμώ ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορούμε ναέχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στα κεντρικά μας ζητούμενα».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνελήφθη στη Λάρισα για τη μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης σε δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς

Συνελήφθη χθες (04-02-2023) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *