Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπόγειο δίκτυο άρδευσης για 1.000 στρέμματα αγροτικής γης στο Στόμιο Αγιάς

Νέο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και υπόγειου δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο – Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς.

Ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στους αγρότες της περιοχής, μέσω της ορθής διαχείρισης του αρδευτικού νερού, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το εισόδημα τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, κατασκευάζουμε 2,5 χιλιόμετρα υπόγειο δίκτυο, καλύπτοντας τις αρδευτικές ανάγκες 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο Στόμιο. Είναι ένα από τα 22 συνολικά έργα νερού, προϋπολογισμού έως 2,2 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε, παντού στη Θεσσαλία, στηρίζοντας στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, που αποτελούν δύναμη ζωής στην ύπαιθρο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου

Το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο – Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς», αφορά στην κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας. Το έργο χωροθετείται ολόκληρο στην Τοπική Κοινότητας Στομίου του Δήμου Αγιάς και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:

-αντλιοστασίου για την απόληψη επιφανειακών νερών από την παλαιά κοίτη του Πηνειού Ποταμού και

-δικτύου υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού από HPDE συνολικού μήκους 2.450 μ. για την άρδευση 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Στομίου.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξόρμηση στη Βουλγαρία θα πραγματοποιήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματο ο ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας

Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τετραήμερη εξόρμηση στη Ρίλα της Βουλγαρίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *