Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπογειοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτυών της Ανθήλης και Ροδίτσας

Γ. Οικονόμου: Άνοιξε ο δρόμος για ένα σύγχρονο αρδευτικό έργο που θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή μειώνοντας το κόστος παραγωγής

Η σχετική ενημέρωση από το γραφείο του Υφε\υπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου:

• Στο ΠΔΕ του ΥΠΑΑΤ η μελέτη για την υπογειοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτυών της Ανθήλης και Ροδίτσας

Εγκρίθηκε σήμερα η ένταξη στο ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμών (ΥΠΑΑΤ), η εκπόνηση της μελέτης του έργου υπογειοποίησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων αρδευτικών δικτυών της Ανθήλης και Ροδίτσας, Π.Ε. Φθιώτιδας.
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίστηκε το απαραίτητο ποσό εκπόνησης της μελέτης και συντελείται το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου.
Η αξία εκπόνησης της μελέτης είναι 1.600.000,00 ευρώ και οι αρδευόμενες εκτάσεις θα ανέλθουν σε περίπου 17.000 στρέμματα στη Ροδίτσα και 21.000 στρέμματα στην Ανθήλη.
Σκοπός του σχεδιαζόμενου έργου είναι ο εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης στην περιοχή και κατ’ επέκταση η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Στόχος είναι η αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων του δικτύου λόγω παλαιότητας, όπως η διαρκής ανάγκη συντήρησης ή αντικατάστασης των επιφανειακών αγωγών, καθώς η χρήση επιφανειακού ανοικτού δικτύου έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των απωλειών νερού, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται σημαντικά λόγω της χρήσης αντλιών με καύσιμο το πετρέλαιο.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα και άνοιξε ο δρόμος για ένα σύγχρονο αρδευτικό έργο που θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή. Η Κυβέρνηση μας δίνει λύσεις, αποτελεσματικές λύσεις, σε κομβικής σημασίας θέματα. Ευχαριστώ προσωπικά τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο για τη συμβολή τους. Η υπογειοποίηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτυών της Ανθήλης και Ροδίτσας είναι ένα έργο με πολλαπλά και πολυεπίπεδα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Οι υπηρεσίες μας θα τρέξουν με συνέπεια τις διαδικασίες, ώστε να ακολουθήσει άμεσα η δημοπράτηση της».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Θλίψη στον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ….

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον ΠΑΣ Λαμία για τον χαμό της μητέρας του γυμναστή της ομάδας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *