Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης: «Απόλυση και πρόστιμο 5.000€ σε όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη σχετικά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο Υπουργός μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA, σημείωσε:

«Το σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών είναι αρκετά ασφαλές ως πολύ ασφαλές. Και η λειτουργία του δεν έθεσε σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Σε οποιαδήποτε περιοχή μιλάμε, μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το σύστημα δεν παραβιάζεται. Παραβιάζεται μόνο αν υπάρχει κάποιος επίορκος ο οποίος έχει τους κωδικούς και μπαίνει στο σύστημα. Και χάρη στις άμυνες του συστήματος μπορούμε να βρούμε αυτές τις περιπτώσεις».

«Κάνουμε ελέγχους όπου αναφέρονται ύποπτα περιστατικά. Δημιουργούσαμε ένα πλαίσιο να μην είναι ελκυστικό» υπογράμμισε, λέγοντας ότι όταν κάποιος δρα όπως η υπάλληλος, στον Παλαμά της Καρδίτσας «μας μπαίνουν και υποψίες ότι υπάρχει και άλλο κίνητρο», εννοώντας τη χρηματική αμοιβή.

«Η ΕΔΕ οδηγεί σε απόλυση, αν κριθεί ότι κάνει αυτή την πράξη. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική ποινή που υπάρχει είναι απόλυση και ποινή 5.000 ευρώ. Και σε αυτόν που δίνει το πιστοποιητικό και σε αυτόν που το λαμβάνει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, όπως καταγράφει το newsit.gr.

Υπογράμμισε επίσης  ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα επιτρέπεται να εμβολιάζουν κόσμο. Ακόμα, υποστήριξε, ότι όσοι βγαίνουν σε αναστολή δεν χάνουν την δουλειά τους.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κυβέρνηση για Αλ. Τσίπρα: “Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του”

Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου: “Το Βατερλό που υπέστη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *