Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Επιμελητήριο και Αστυνομία ενημέρωσαν για τις ηλεκτρονικές απάτες [ΒΙΝΤΕΟ]

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σχετικά με την ενημέρωση που έγινε, διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 20/10/2021, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση με θέμα  «Απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Έγκαιρη αντιμετώπιση και προφύλαξη» αφορούσε την ενημέρωση επαγγελματιών και πολιτών για τις ηλεκτρονικές τηλεφωνικές απάτες,  με αστυνομικούς της Λαμίας να παρέχουν πλήρη σχετική ενημέρωση με κατατοπιστικό τρόπο, πως συμβαίνει και κυρίως πως να προστατευόμαστε.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Οι δύο εξειδικευμένοι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κ.κ. Ανθυπαστυνόμος Ιωάννης Αντζουλάκος και  Ανθυπαστυνόμος Κωνσταντίνος Γαρουφαλής, με σαφήνεια παρουσίασαν τον τρόπο που γίνονται οι απάτες και  παρέθεσαν παραδείγματα και αντίστοιχους τρόπους  προστασίας και προφύλαξης.

Σημειώνεται ότι ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, έχουν καταγραφεί πάρα πολλές απάτες και μάλιστα οι επιτήδειοι αποκόμισαν πολλά χρήματα…

Δείτε το βίντεο:

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας αναφέρει σχετικά:

Το τελευταίο διάστημα οι ηλεκτρονικές απάτες στο πλαίσιο επιχειρηματικών συναλλαγών εσωτερικού και εξωτερικού έχουν αυξηθεί ραγδαία και οι επιτήδειοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πίσω από την ανωνυμία και την μη ελεγχόμενη πληροφορία που προσφέρει το διαδίκτυο, να προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Με την μεγάλη αύξηση της χρήσης των ψηφιακών δικτύων η προληπτική ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας είναι απαραίτητη, ώστε όλοι μας να προφυλασσόμαστε και να μην πέφτουμε θύματα επίδοξων απατεώνων.

Οι δύο εξειδικευμένοι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Λαμίας κ. Ιωάννης Αντζουλάκος & κ. Κωνσταντίνος Γαρουφαλής, ανάλυσαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες δίνοντας παραδείγματα από περιπτώσεις που έχει χειριστεί το τμήμα τους, αναφέρθηκαν στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι & τη μεθοδολογία που ακολουθούν καθώς και τους τρόπους που αποκτούν παράνομη πρόσβαση στο λογισμικό των Η/Υ.

Τέλος, έγινε αναφορά στα μέτρα προφύλαξης και τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζουμε.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η 90χρονη Αρτεμισία από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας μια γυναίκα γεμάτη σοφία και ζωντάνια – Μια ιστορία ζωής γεμάτη θάρρος και αισιοδοξία

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ. Στο γραφικό χωριό Κερασοχώρι της Ευρυτανίας, το Greek Village Life συνάντησε την κυρία Αρτεμισία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *