photo: EPA/MAXYM MARUSENKO

21 νεκροί και 134 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απολογισμός της μαζικής ρωσικής επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη εναντίον του Κιέβου, αυξήθηκε στους 21 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, αφού νέα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

«Συνολικά 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα και 134 τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε μέσω του Telegram η κρατική υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

Προσωρινοί απολογισμοί έκαναν την  Τρίτη 17/6/2025, λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε «μία από τις χειρότερες επιθέσεις» της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου από την αρχή της εισβολής το Φεβρουάριο του 2022.

Περισσότερα από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 32 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης αυτής, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους. Είκοσι επτά εγκαταστάσεις στοχοθετήθηκαν στην πρωτεύουσα, διευκρίνισε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Παράλληλα άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν σε επίθεση στην Οδησσό και άλλοι δύο σκοτώθηκαν στις περιφέρειες του Σούμι και της Χερσώνας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι πόλεις της Ουκρανίας δέχονται κάθε νύκτα ρωσικά πλήγματα, ενώ οι συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε αδιέξοδο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, από 10 έως 16/8/2026

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 10 έως 16-08-2026 στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *