Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα (9-11/10/2020)  από όπου προέκυψαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ζητήματα και αναλύθηκαν οι σχετικές  προοπτικές.

Κοινή τοποθέτηση όλων των ομιλητών ήταν ότι Ιαματικά νερά αποτελούν τον φυσικό πλούτο της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας και πρέπει να αξιοποιηθούν ορθολογικά  προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο. Με επίκαιρο το ζήτημα που έχει προκύψει με το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες, όλοι  εξέφρασαν την αντίθεση τους για την επέκταση της δομής και την αναγκαιότητα να τερματιστεί η λειτουργία της.

Πολύ ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα ενημερωτικές ήταν οι ομιλίες του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας  Ιαματικής Ιατρικής  καθηγητή Κωνσταντίνου Κουσκούκη.

Ο Πρόεδρος κ. Κουσκούκης  περαιτέρω διευκρίνισε και κατατόπισε  τι αφορά και τι περιλαμβάνει ο όρος Ιαματική Ιατρική που διαφέρει από το απλό λουτρό σε Ιαματικά νερά. Στην Ιαματική Ιατρική, προκειμένου  να επιτευχθεί  ουσιαστική θεραπεία απαιτούνται αρκετές συνεδρίες για θεραπεία. Συγκεκριμένα οι θεραπείες αυτές, διαρκούν 21 ημέρες ανά εξάμηνο. Υπάρχει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον συνολικό Τουρισμό Υγείας, καθώς οι θεραπείες αυτές διαρκούν μόνο 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να υπάρχει απεριόριστος ελεύθερος χρόνος για τον τουρίστα Υγείας να εισπράξει προσωπική εμπειρία από όλες τις προσφερόμενες εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, δημιουργώντας προϋποθέσεις τουρισμού 4 εποχών στο εξαίρετο βιοκλίμα της Ελλάδας. Κυρίως σε μία τέτοια θεραπεία επιλέγουν άτομα με ποιοτικά «τουριστικά» χαρακτηριστικά, από μέσης ηλικίας και πάνω αλλά όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος επίσης ανέφερε ότι στην Στερεά Ελλάδα συναντάμε 159 πηγές, οι περισσότερες (πιο κύριες και αναγνωρισμένες) εκ των οποίων βρίσκονται κυρίως κατά μήκος  και παραπλεύρως του Σπερχειού ποταμού, από τις πηγές του από το Βελούχι μέχρι και στην Αιδηψό με το δίκτυο των υπόγειων νερών του.

Το παρόν στο διήμερο πανελλήνιο συνέδριο έδωσαν οι : Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης  Καρακάντζας, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών που κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης  Συκιώτης, οι βουλευτές Φθιώτιδας κ.κ. Γιώργος Κοτρωνιάς κιαι Θέμης Χειμάρας, ο βουλευτής Πιερείας κ. Σάββας Χιονίδης ο Αντιπεριφερειάρχης  για θέματα Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας κ.  Ηλίας Μπουρμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Μπάμπης Λιόλιος, ο κ. Παύλος Δημητριάδης εκδότης της επιχειρηματικής DealNews, και αυτοδιοικητικοί από την Στερεά Ελλάδα.

Ο www.fonografos.net όπως κάθε χρόνο που διεξάγεται το συνέδριο στα Καμένα Βούρλα, ήταν παρών και κατέγραψε την έναρξη του συνεδρίου. Δείτε το σχετικό βίντεο με αποσπάσματα των ομιλιών και θα παραθέσουμε και τρία βίντεο με συνέντευξη του Προέδρου κ. Κουσκούκη σε τρεις γνωστές πηγές στη Δυτική Φθιώτιδα ( σε Αρχάνι, Πλατύστομο και Παλιοβράχα), ενώ παρακάτω παρατίθεται η ομιλία του Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννη Συκιώτη

Δείτε φωτογραφίες:

   

Χαιρετισμός Δημάρχου Καμένων Βούρλων στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα:

«Η Ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική ιατρική»

 Κυρίες και Κύριοι σύνεδροι,

Ως  Γιατρός Καρδιολογίας και Δήμαρχος των Καμένων Βούρλων, σας καλωσορίζω στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της  Ιαματικής Ιατρικής.

Σας καλωσορίζω στον τόπο μας που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς των ιαματικών λουτροπόλεων Πανελλαδικά και Διεθνώς.

Σας καλωσορίζω στη λουτρόπολη που ήταν καθιερωμένη στο χάρτη της Ελλάδας, ως χώρος για Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας.

Στα Καμένα Βούρλα αναμφισβήτητα βρίσκονται οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές της Ευρώπης που κυρίως ενδείκνυνται για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, λουμπάγκο και άλγη της σπονδυλικής στήλης αλλά και για γυναικολογικές ή αγγειακές παθήσεις εξαιτίας κυρίως του ραδονίου που περιέχουν.

Στα Καμένα Βούρλα που ενώ χαρακτηρίζεται ως την ιστορική και γνωστή λουτρόπολη της χώρας, δεν αξιοποιεί αυτό τον πλούτο και δεν κάνει χρήση των ιαματικών της λουτρών.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) που έχει μεν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα οι ιαματικές πηγές παραμένουν ανεκμετάλλευτες ενώ δεν διαφαίνεται ένα φως στο τούνελ του ιαματικού τουρισμού.

Στα Καμένα Βούρλα που οι πολίτες και οι επισκέπτες αυτού του τόπου, στερούνται την λουτροθεραπεία και τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών με το επιχειρείν γύρω από αυτές να έχει έλθει σε τέλμα.

Έτσι καταθέτω ότι οι καθυστερήσεις και η αδράνεια πολλών ετών για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου των Καμένων Βούρλων πρέπει να λάβει τέλος.

Ο ιαματικός τουρισμός από το τόπο μας, θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν πανελλαδικώς, θα προσφέρει νέα εισοδήματα και νέες θέσεις εργασίας.

Θα δώσει στη «λουτρόπολη» των Καμένων Βούρλων την αίγλη και τον ρόλο που της αρμόζει στην Ιαματική Ιατρική Παγκοσμίως.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Δομοκού: 10 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

  Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο Δήμο Δομοκού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Πρόκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *