Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η κακοκαιρία ILINA φέρνει σήμερα ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, καθώς και χιόνια στα ορεινά

Η κακοκαιρία ILINA φέρνει σήμερα ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη, 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα αναμένεται σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στον ηπειρωτικό κορμό (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μέτωπο ισχυρών καταιγίδων θα διασχίσει το Αιγαίο από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα υπόλοιπα και πάνω από τα 1000 μέτρα στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, προκαλώντας λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 9 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 17-19, στα Επτάνησα από 12 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 21-22, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και προοδευτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μακρακώμης

Ο σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Μακρακώμης μας προσκαλεί στο Πασχαλινό Bazaar του!   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *