Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» για το έργο Erasmus+ KA210 CSI: MART

Πριν από ένα χρόνο, ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε αυτή τη σημαντική περιπέτεια!

Ως μέλη της ομάδας του Ondmaind, του CABPS και του PROSVASI, μάθαμε τόσα πολλά από την τεχνογνωσία των συνεργατών μας και τις αναπτυγμένες δραστηριότητες και στοχεύσαμε να εμπνεύσουμε όλους με την προσέγγιση ενσυνειδητότητας και τις πρακτικές της.

Η δημιουργική διαδικασία εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για κάθε άτομο. Όποιος μπορεί να ξεκλειδώσει τις δημιουργικές του δυνατότητες περνάει από μια παρόμοια διαδικασία για να ζωντανέψει μια ιδέα. Η θεραπεία τέχνης είναι ένα είδος θεραπείας που περιλαμβάνει τη χρήση δημιουργικών μέσων όπως το σχέδιο, η ζωγραφική, η γλυπτική και άλλες εικαστικές τέχνες ως ένας τρόπος έκφρασης και επεξεργασίας συναισθημάτων. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε μια δημιουργική διαδικασία που δεν βασίζεται μόνο στην όραση.

Οι δραστηριότητες αυτού του έργου, μέσω της έρευνας για την ενσυνειδητότητα και τη θεραπεία τέχνης, τη συμπερίληψη παραδειγμάτων καλών πρακτικών στις χώρες εταίρους και την ανάπτυξη ενός συνόλου ουσιαστικών δραστηριοτήτων θα έχουν ως αποτέλεσμα έναν ειδικά σχεδιασμένο μεθοδολογικό οδηγό.

Στο εγχειρίδιο μας, αναπτύσσουμε μοναδικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων για τη μείωση του άγχους. Ανάμεσά τους, θα βρείτε την τεχνική αναπνοής 4-7-8. Είναι μια πρακτική με σκοπό να σας υποστηρίξει γρήγορα να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας. Θα συμπεριληφθεί στη μεθοδολογία της ενσυνείδητης θεραπείας τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα οφέλη που μπορείτε να έχετε από το Εγχειρίδιο/Ηλεκτρονικό Βιβλίο μας

-Συλλέξτε πληροφορίες με βάση τα προβλήματα όρασης στις χώρες εταίρους

-Γνωρίστε την αποστολή και τις κύριες δραστηριότητες των συνεργαζόμενων οργανισμών

-Ανακαλύψτε πολλές δραστηριότητες για νέους με αναπηρίες συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα, τις τέχνες και τον πολιτισμό

-Βελτιώστε την εργασία σας ως εργαζόμενος σε νέους με νέες δραστηριότητες, εργαλεία και μεθοδολογίες που βασίζονται στη φιλοσοφία της ενσυνειδητότητας και τη θεραπεία τέχνης…… και πολλά άλλα!

Έχουμε δημιουργήσει 15 δραστηριότητες βασισμένες σε τεχνικές ενσυνειδητότητας και μεθόδους θεραπείας τέχνης. Τους επόμενους μήνες όλες οι δραστηριότητες θα δοκιμαστούν πιλοτικά με τους νέους με προβλήματα όρασης στις χώρες εταίρους. Μετά από τα σχόλια των συμμετεχόντων, θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την τελική έκδοση του E-book/audiobook «Mindful Art therapy for Youth With Visual Impairments: a Methodological Guidebook».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του έργου επισκεφθείτε

Σελίδα FB https://www.facebook.com/mindfularttherapyforvisuallyimpaired

και ιστοσελίδα https://erasmus-art-therapy.udrugaslijepih.hr

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τον Ιταλικό Εθνικό Οργανισμό και το Πρόγραμμα Erasmus+. Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: ONDAMIND από την Ιταλία, The County Association of Blind People Split από την Κροατία και KDAP MEA LARISAS PROSVASI IKE από την Ελλάδα. Η συνολική επιχορήγηση είναι 60.000,00 ευρώ και οι δραστηριότητες του έργου θα πραγματοποιηθούν από τις 31 Μαρτίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ενδοοικογενειακή βία: Στη δημοσιότητα η φόρμα αξιολόγησης συμπεριφοράς αστυνομικών σε θύματα

Μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων, η αστυνομία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *