Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σοφάδων για τον καρκίνο του μαστού, υλοποιήθηκε την Τρίτη 25/10/2023 από τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές με την καθοδήγηση και υποστήριξη των καθηγητών του τομέα Υγείας κ.κ Σοφία Κασιδάκη και Δημήτριο Τσιαμούρα και με κεντρικό σύνθημα «Μάθε, Πρόλαβε, Αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού» μίλησαν με πολίτες κάθε ηλικίας για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ενώ ταυτόχρονα διένειμαν ενημερωτικό υλικό. Παράλληλα, καρφίτσωναν και τα καθιερωμένα ροζ κορδελάκια, το σήμα κατατεθέν του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, τα οποία παραχωρηθήκαν από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας

Στο ενημερωτικό στέκι που στήθηκε βρέθηκαν ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρής Κωνσταντίνος και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα. Σιατήρα Σταυρούλα οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του σχολείου κ. Τσιάμαλο Παντελή για τη σπουδαία πρωτοβουλία που ανέλαβαν.

Οι μαθητές διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ροζ κορδελάκια ευαισθητοποίησης στα εμπορικά καταστήματα ,στο Δημαρχείο αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων.

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

.Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Για τον λόγο αυτό η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλες και σε όλους, καθώς ο καρκίνος του μαστού, έστω και σε μικρότερο ποσοστό, αφορά και σε άνδρες.

1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τους έπιασαν με πάνω από 800γρ χασίς, 389 χάπια και 69 φυτά κάνναβης

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε περιοχή του Δήμου Τεμπών, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *