Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

350.000€ για νέο οδικό έργο στην Ευρυτανία – Φ. Σπανός: “Παρεμβαίνουμε για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας”

 

Νέο οδικό έργο 350.000 € ξεκινά στην Π.Ε. Ευρυτανίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: “Αποκατάσταση βλαβών – Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Επαρχιακής Οδού Μπαγασάκι – Φιδάκια Π.Ε. Ευρυτανίας”. Έργο, αρχικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων, που έχουν υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας, για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του οδικού δικτύου Μπαγασάκι – Φιδάκια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Οι εργασίες αφορούν κυρίως, την εξάλειψη των τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος, την κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας και την αντικατάσταση του στερεού εγκιβωτισμού του οδοστρώματος. Προβλέπονται επίσης, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωσης λάκκων, ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων και ανανέωσης της οριζόντιας σήμανσης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Χρηματοδοτήσαμε και ξεκινούμε ένα ακόμη έργο αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας. Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεγάλης διάρκειας που επικρατούν στην περιοχή, δημιουργούν μεγάλες ανάγκες συντήρησης. Παρεμβαίνουμε αυτή τη φορά στο οδικό δίκτυο Μπαγασάκι – Φιδάκια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου προχωρούμε σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στο Επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Ευρυτανίας με ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή τεχνικών, αποκαταστάσεις βλαβών και τοποθέτηση οριζόντιας σήμανσης για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου έγινε με μέριμνα και τουτ. Βουλευτή Κώστα Κοντογεώργου, τον οποίον και ευχαριστούμε».

 

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Γυναικών, “Ενάντια στη βία”

  Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 2ου τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *