Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ένα από τα παλαιότερα καφενεία της Ελλάδας αλλά και τα πιο ιστορικά καφέ της Ευρώπης βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Ένα από τα παλαιότερα καφενεία της Ελλάδας αλλά και τα πιο ιστορικά καφέ της Ευρώπης βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Τρίπολη της Αρκαδίας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό, παραδοσιακό καφέ που ονομάζεται «Μεγάλο Καφενείο» και βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην καρδιά της Τρίπολης. Το γραφικό κτήριο αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την αρκαδική πρωτεύουσα και έχει τη δική του μακρά ιστορία.

 

Η ιστορία του «Μεγάλου Καφενείου»
Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του και λειτουργεί από το 1840 και ήταν το αγαπημένο της αριστοκρατίας και της υψηλής κοινωνίας ολόκληρης της χώρας και όχι μόνο. Έκλεισε μόλις μόνο δύο φορές στην ιστορία των 180 χρόνων λειτουργίας του, η μία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από εκεί παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως αγωνιστές του ’21 και αργότερα ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Αιμίλιος Βεάκης κ.α. Ακόμη, εκεί σύχναζαν γιατροί, δικηγόροι και μεγαλέμποροι, αλλά και άτομα κάθε κοινωνικής τάξης. Από το χώρο έχουν περάσει και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας της χώρας.

 

Καφενείο με αέρα Παρισίων και Βιέννης
Μπορεί να αποτελεί ένα ελληνικό καφενείο, ωστόσο, η παριζιάνικη διαρρύθμιση αλλά και το βιεννέζικο στιλ παραπέμπει περισσότερο σε ευρωπαϊκό καφέ προπολεμικής εποχής, που σε ταξιδεύει κυριολεκτικά στον χρόνο.

Στο χώρο του «Μεγάλου Καφενείου» διοργανώνονται πλέον παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και μουσικοχορευτικές βραδιές. Επίσης γίνονται και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της πόλης και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Για περισσότερα και φωτογραφίες πατήστε τον σύνδεσμο

https://www.iefimerida.gr/travel/megalo-kafeneio-paliotero-istoriko-kafe-tripoli

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο λιμάνι του Βόλου εντοπίστηκε καρχαριοειδές  τριών μέτρων [BINTEO]

Καρχαριοειδές (Αλεπού) 3 μέτρων εγκλωβίστηκε στο λιμάνι του Βόλου σε αγωγό ομβρίων. Στο σημείο έσπευσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *