Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

4 Ιερατικές Συνάξεις των ιερέων της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα  και τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου (επιδημιολογικό επίπεδο 2), το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά τέσσερις Ιερατικές Συνάξεις, όλων των Εφημερίων της Μητροπολιτικής Περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Οι συνάξεις πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο στη Λαμία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με την συμμετοχή 50 κληρικών σε κάθε συνάντηση.

Ο κ. Συμεών ενημέρωσε τους πατέρες για διάφορα διοικητικά θέματα και ιδίως για θέματα της τρεχούσης ποιμαντικής επικαιρότητας.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

 

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εξής θέματα:

α) Στην οριζόντια μείωση των προϋπολογισμών του έτους 2021 σε πολύ ικανοποιητικό ύψος για όλους τους Ναούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις εκ της πανδημίας και των μέτρων της Πολιτείας.

β) Στην θέσπιση κινήτρων για τους Ιερούς Ναούς που θα είναι συνεπείς στην εκτέλεση των νέων μειωμένων προϋπολογισμών.

γ) Στην δυνατότητα ευνοϊκής ρυθμίσεως παλαιών οφειλών των Ιερών Ναών έως το 2018 με προοπτική πλήρους απαλλαγής από παρελθόντα βάρη.

δ) Στις δηλώσεις του Μητρώου πραγματικών δικαιούχων.

ε) Στην υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα πιστοποιημένα επιμορφωτικά σεμινάρια του Ιδρύματος Ποιναντικής Επιμορφωσεως, τα οποία θα υλοποιηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Η πρόσκληση αφορά στις θεματικές ενότητες:

Α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Β. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 28 ωρών. Ανώτερος ενδεικτικός αριθμός συμμετεχόντων ανά Τμήμα είναι τα 30 άτομα. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της θα διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της ενεργούς συμμετοχικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης θα λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Η Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης των Κληρικών και των Δημοσίων Υπαλλήλων θα χορηγείται σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης» (ΦΕΚ Β’ 1592/2010) και μοριοδότηση με βάση το καθεστώς μοριοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

στ) Στην απόφασή του να χειροθετήσει πρωτοπρεσβυτέρους όλους τους κληρικούς που έχουν συγκεντρώσει τριάντα χρόνια στην ιερωσυνη και σε άλλα συναφή θέματα εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας.

ζ) Στην ενημέρωση για τα νέα έργα που υλοποιήθηκαν στην Μητρόπολη και συγκεκριμένα το νεοσύστατο Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ο Ξενώνας Φιλοξενίας «ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΙΑ» και το ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

η) Στην απόφασή του να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκκλησιαστική Φωνή» προκειμένου να εξοικονομηθούν δαπάνες.

θ) Στην οργάνωση του ποιμαντικού και πνευματικού έργου με την έναρξη λειτουργίας από τις 2 Νοεμβρίου περίπου 80 Ενοριακών Πνευματικών Συνάξεων σε όλη την Μητρόπολη, με κεντρικές πνευματικές συνάξεις ομιλούντος  του ίδιου του Σεβασμιωτάτου δυο φορές την εβδομάδα, με την οργάνωση των κατηχητικών σχολείων και Της διακονίας της Ιεράς Εξομολογήσεως σε κάθε σπιθαμή της Φθιωτικής γης.

ι) Σε θέματα στελεχώσεως των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων για καλύτερη διεκπεραίωση του κορυφαίου έργου της ευποιιας, φιλανθρωπίας και κοινωνικοεκκλησιαστικής προνοιακής παρέμβασης.

Ακολούθησε για αρκετή ώρα ένας εποικοδομητικός και ωφέλιμος διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων, στο τέλος του οποίου εδόθη κέρασμα σε όλους τους Ιερείς. Ακολούθησε επίσκεψη των ιερέων στις εγκαταστάσεις του Κ.Δ.Α.Π. και στις νέες εγκαταστάσεις του Ωδείου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως και έγινε δέκτης των συγχαρητηρίων, της ευαρέσκειας  και της αγάπης απάντων των Ιερέων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Αστυνομία για τα “safe houses” για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Στα θύματα θα παρέχεται  κάθε αναγκαία υποστήριξη. Η ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *