Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

40 επιχειρηματικές ομάδες και 115 νέοι επιχειρηματίες στον 10ο κύκλο του egg – enter•grow•go της Eurobank και του Corallia

Ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά & υψηλό επίπεδο ωριμότητας των επιχειρήσεων

Ενημερώνει σχετικά ο τραπεζικός όμιλος:

“Σαράντα (40) επιχειρηματικές ομάδεςθα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν στον 10ο κύκλο του egg – enter•grοw•go, του πιο αναγνωρισμένου και ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα,που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank, σε συνεργασία με τη ΜονάδαCorallia του Ε.Κ. Αθηνά. Οι συνολικά 115 νέοι επιχειρηματίεςπου αναδείχθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων, θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν από το eggγια 12 μήνες, με στόχο την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Στρατηγική στόχευση του egg – enter•grοw•go, που από την αρχή της λειτουργίας του έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερους από 1.000 νέους επιχειρηματίες, είναι να στηρίξει,και με το νέο αυτό κύκλο,το δυναμικό και ανταγωνιστικό ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Στη φετινή διαδικασία υποβολής συμμετοχών κυριάρχησαν ισχυρά ποσοτικά και ποιοτικά θετικά χαρακτηριστικά με ενισχυμένο ανταγωνισμό, υψηλό επίπεδο ωριμότητας επιχειρηματικών σχεδίων σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και μεγάλο ενδιαφέρον από πλήθος ερευνητικών ομάδων.Είναι ενδεικτικό πως φέτοςτο 84%-επί του συνόλου των υποψηφιοτήτων που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση αξιολόγησης-των επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν, κατάφερε να περάσει στηΓ΄(και τελική)Φάση αξιολόγησης, από την οποία προέκυψαν και οι 40 τελικώς προκριθείσες επιχειρηματικές ομάδες.Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί στην ιστορία του egg.Επιπρόσθεταμία (1) στις δύο (2)ομάδες που εντάχθηκαν στον 10ο κύκλο είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων ElevateGreece, ενώέξι (6) στις 10διαθέτουν ήδη,ως φορέα υλοποίησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου, εταιρεία που έχει συσταθεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι,το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στις επιχειρηματικές ομάδες είναι 26%, το οποίο ξεπερνά το μέσο όρο στην Ελλάδα (20%), καθώς και το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη (15%).
Tα αποτελέσματα δικαιώνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό του νέου κύκλου της Πλατφόρμας eggStart-Up. Κεντρικές κατευθύνσεις είναι η ενθάρρυνση πολυπληθών επιχειρηματικών ομάδων σε κλάδους αιχμής, που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό καινοτομίας,η ενίσχυση της διασύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με την επιχειρηματικότητα και η προσέλκυση επιχειρηματικών ομάδων από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που ήταν επίσης κύρια επιδίωξη του egg. Είναι ενδεικτικό ότι πέντε (5) επιχειρηματικές ομάδες από τις 40προέρχονται από την Κύπρο.

Στον 10ο κύκλο του egg – enter•grow•go, τουψηλότερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι Καινοτόμων Ιατρικών Εφαρμογών & του ευρύτερου κλάδου Επιστημών Υγείας (22%), Νέων Ενεργειακών Τεχνολογιών & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (12%), ενώ από 7% καταλαμβάνουν οι κλάδοιΤεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σεInternetofThingsκαι Αναδυόμενων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών FinTech, αλλά καιΚαινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού.

Επιπλέον και ειδικά για τον κλάδο του Τουρισμού και με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων της σχετικής πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων,εγκρίθηκε το επιχειρηματικό σχέδιο των εταιρειών τουΣυνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας στον κλάδο Τουρισμός -Πολιτισμόςμε φορέα αρωγό την Eurobank και διαχειριστή το egg. Oι εταιρείες που συμμετέχουν εξασφαλίζουν χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της χώρας, μέσω της υιοθέτησης τεχνολογιών λογισμικού και ψηφιακού περιεχομένου, τεχνολογιών διαδικτύου των πάντων, εφαρμογών κινητών έξυπνων συσκευών και άλλων εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του egg – enter•grow•go.”

*Δελτίο Τύπου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πολεμική Αεροπορία: Τριήμερο στρατιωτικό πένθος για την τραγωδία της συντριβής του F-4E Φάντομ

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε με απόφαση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου λόγω της συντριβής του μαχητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *