Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Συκιώτης για Απογραφή στον Δήμο Καμένων Βούρλων: «Πετύχαμε τον στόχο μας»

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ι. Συκιώτης αναφέρεται στα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ

Σχετικό άρθρο για την απογραφή στην Φθιώτιδα δείτε εδώ.

Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού του 2021, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού του 2021, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός του Δήμου Καμένων Βούρλων ανέρχεται στους 10.901 κατοίκους, μειωμένος κατά 1.189 κατοίκους σε σχέση με την απογραφή του 2011, όταν είχαν καταγραφεί 12.090 κάτοικοι. Στον Δήμο μας απογράφηκαν 5.281 άνδρες και 5.620 γυναίκες, τη στιγμή που το 2011 καταγράφηκαν 5.944 άνδρες και 6.146 γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέστη τη μικρότερη μείωση πληθυσμού στη Φθιώτιδα, μετά τον Δήμο Λοκρών, κάτι που σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Η Φθιώτιδα γενικότερα εμφανίζει μείωση κατά 20.475 κατοίκους.
Καταρχήν, οφείλω να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό του Δήμου για τον ζήλο που επέδειξαν στο να απογραφούν οι κάτοικοι, καθώς και όλους τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που ενημέρωσαν τους δημότες μας για τα οφέλη της απογραφής.

Ήταν τεράστια η προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων να απογραφούν στον τόπο μας, μιας και η χρηματοδότηση του Δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η απογραφή διενεργήθηκε από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2021 και δεν αποτυπώνει πραγματικά τον πληθυσμό της περιοχής, ο οποίος υπερπολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει η χρηματοδότηση των Δήμων να κατανέμεται με διαφορετικά κριτήρια και όχι αυστηρά πληθυσμιακά.

Παρότι την τελευταία εικοσαετία έχει δοθεί έμφαση για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως στα αστικά κέντρα δεν συρρικνώθηκε ο πληθυσμός, σε σχέση με την ύπαιθρο. Την τελευταία δεκαετία οι υπηρεσίες υποστελεχώθηκαν και οι δομές μεταφέρθηκαν από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα κι αυτό φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στα στοιχεία της απογραφής.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μεγάλη η ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, για την επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών τόσο για την κοινωνία, όσο και για την τοπική οικονομία».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τετάρτη 28/9

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *