Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

400 συλλήψεις,για Ενδοοικογενειακή βία και 912 κλήσεις στην Άμεση Δράση στο 7ήμερο

Ο εβδομαδιαίος απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Σε 912 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για ενδοοικογενειακή βία ανταποκρίθηκαν την εβδομάδα από 24 έως 30 Ιουνίου οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα. Στο διάστημα αυτό χορηγήθηκε σε 165 γυναίκες-θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε στο επταήμερο αυτό 561 περιστατικά κι έκανε 400 συλλήψεις.

Παράλληλα, μετέφερε 5 θύματα σε δομές με οχήματά της και 27 σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Νεανική παραβατικότητα – Βία ανηλίκων
Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη την επικράτεια, από 24 έως 30 Ιουνίου έχουν πραγματοποιηθεί 6.067 έλεγχοι ατόμων, 255 προσαγωγές και 128 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 236 παραβάσεις.

Εγκληματικότητα ενηλίκων
Προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ενηλίκων.

Για τον λόγο αυτόν, δραστηριοποιούνται κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα, από 24 έως 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν 542 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν 115.603 άτομα, προσήχθησαν 5.543 και συνελήφθησαν 2.262.

Επίσης, ενδεικτικά εξιχνιάστηκαν 210 κλοπές-διαρρήξεις, 18 απάτες, 35 κλοπές τροχοφόρων, 23 ληστείες, 6 απάτες με υπολογιστή, καθώς και 534 υποθέσεις περί όπλων και 258 περί ναρκωτικών.

Οδική ασφάλεια
Περαιτέρω, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Διενεργήθηκαν 142.396 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 35.388 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

14.500 για παράνομες σταθμεύσεις
5.673 για υπερβολική ταχύτητα
2.428 για μη χρήση κράνους
1.434 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
1.202 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
835 για ΚΤΕΟ
762 για μέθη και
538 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και «ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο».

www.naftemporiki.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το ΚΕΥΠ Λαμίας τιμά την Αγία Μαρίνα

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΕΥΠ Λαμίας  που τιμά την μνήμη της Αγίας Μαρίνας Θρησκευτική πανήγυρις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *