Ακολουθήστε μας στο facebook

Ακόμα λίγη θάλασσα, ακόμα λίγο αλάτι: Έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Κουδιγκέλη

Η ζωγραφική συλλογή της Αλεξίας Κουδιγκέλη με τίτλο «Ακόμα λίγη θάλασσα, ακόμα λίγο αλάτι» αποτελείται από 29 πίνακες ζωγραφικής (ακρυλικό σε καμβά) και εξερευνά την θαλασσογραφία μέσω του εξπρεσιονισμού. Ο τίτλος της έκθεσης, ποιητικός στίχος του Ανδρέα Εμπειρίκου από την ενότητα «Ο Πλόκαμος της Αλταμίρας» της συλλογής Ενδοχώρα (1945), υποδηλώνει τη βαθιά σύνδεση της εικαστικού τόσο με τη θάλασσα, όσο και με την ποίηση.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι φιλοξένησε τον Μάρτιο μια ενότητα της συλλογής, ενώ ολοκληρωμένη η σειρά παρουσιάζεται στην Αθήνα από 13 έως 26 Απριλίου 2024 στην γκαλερί «Αγκάθι – Κartάλος».

«Η δουλειά μου εξελίσσεται και ωριμάζει μαζί μου και ελπίζω να μπορέσει να αγγίξει τον κόσμο, εντός και εκτός συνόρων. Το Παρίσι ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, να επικοινωνήσω με τον κόσμο εκεί. Η Αθήνα, από την άλλη, είναι η πόλη μου, κομμάτι της ταυτότητας μου, και είναι πάντοτε τιμή και χαρά μου να εκθέτω εδώ.’

Τα έργα αυτά εκφράζουν την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για σταθερότητα και ελπίδα στις δύσκολες στιγμές, με την θάλασσα και το αλάτι να λειτουργούν αλληγορικά ως στοιχεία αναλλοίωτα παρά τις αλλαγές του περιβάλλοντος. Οι συναισθηματικοί χρωματισμοί, αποτυπωμένοι σε ακτή και θάλασσα, καθώς και οι τίτλοι κάθε πίνακα, αποσπάσματα από πεζογραφία ή ποίηση, αντιπροσωπεύουν την ιδέα της συνέχισης και της αντοχής παρά τις δυσκολίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην γκαλερί «Αγκάθι- Κartάλος» (Μηθύμνης 12, Αθήνα – Πλάτεια Αμερικής 11257) το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις 19.00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας Τρίτη με Σάββατο 11.30 – 13.30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.30-20.30.

www.protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΓΣΕΕ: Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει τους εργαζόμενους απέναντι σε μια συνεχόμενη κρίση διαβίωσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ   Η ΓΣΕΕ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *