Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

600.000 € για την αγορά μηχανημάτων πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Λεβαδέων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Το έργο περιλαμβάνεται στο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων ως Περιοχής Ανάδειξης της σύγχρονης Οικονομίας της Επισκεψιμότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Πολιτών και Επισκεπτών και διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής με αξιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” (ΟΧΕ)».

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Δήμου Λεβαδέων με την προμήθεια:
 Ενός καινούριου οχήματος πολλαπλών χρήσεων (4Χ4), με τον παρακάτω συνοδευτικό εξοπλισμό: ανατρεπόμενη καρότσα, χλοοκοπτικό βραχίονα με κλαδευτική κεφαλή και κεφαλή καταστροφέα, λεπίδα εκχιονισμού,αλατοδιανομέα, δεξαμενή νερού.
 Δυο καινούργιων μηχανημάτων, πολλαπλών χρήσεων, με τον παρακάτω συνοδευτικό εξοπλισμό:Κουβά Φόρτωσης πολλαπλών χρήσεων, εκσκαφέα, λεπίδαεκχιονισμού.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:«Εντάσσουμεστο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έργο του ΔήμουΛεβαδέωνκαι εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων πολλαπλών χρήσεων. Βασικός μας στόχος είναι η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων ή ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους. Ελπίζουμε βεβαίως, αυτές οι ανάγκες να αποδειχτούν ελάχιστες και τα νέα μηχανήματα να αξιοποιηθούν κυρίως σε αναπτυξιακά έργα του Δήμου Λεβαδέων».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *