Ακολουθήστε μας στο facebook

ΗΠΑ: «Η Ουκρανία εκτόξευσε τον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία»

Οι ΗΠΑ αναφέρουν τώρα πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, ο πύραυλος ο οποίος έπεσε σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το υπουργείο εξωτερικών της Πολωνίας είχε ανακοινώσει πως ο πύραυλος που χτύπησε το χωριό Przewodow ήταν Ρωσικής κατασκευής.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας στους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα,είοε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι χθες ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

O Μπάιντεν είπε στους ομολόγους του πως επρόκειτο για πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανική συστοιχία συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Ο Μπάιντεν έκανε τη δήλωση αυτή μετά την έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών της G7, της ΕΕ και άλλων κρατών στο Μπαλί για να συζητηθούν οι εκρήξεις με θύματα 2 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κατατέθηκε νομοσχέδιο στις HΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Νομοσχέδιο που οδηγεί ουσιαστικά στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο κατατέθηκε στο αμερικανικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *