Breaking News

ΗΠΑ: «Η Ουκρανία εκτόξευσε τον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία»

Οι ΗΠΑ αναφέρουν τώρα πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, ο πύραυλος ο οποίος έπεσε σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το υπουργείο εξωτερικών της Πολωνίας είχε ανακοινώσει πως ο πύραυλος που χτύπησε το χωριό Przewodow ήταν Ρωσικής κατασκευής.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας στους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα,είοε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι χθες ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

O Μπάιντεν είπε στους ομολόγους του πως επρόκειτο για πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανική συστοιχία συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Ο Μπάιντεν έκανε τη δήλωση αυτή μετά την έκτακτη συνεδρίαση των ηγετών της G7, της ΕΕ και άλλων κρατών στο Μπαλί για να συζητηθούν οι εκρήξεις με θύματα 2 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Δες επίσης

Κυρ. Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη ευρωπαίων ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (16 Απριλίου 2026) σε τηλεδιάσκεψη ευρωπαίων ηγετών για την προστασία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *