Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

340.000€ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καμένων Βούρλων

 

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 340.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καμένων Βούρλων

Τη χρηματοδότηση ποσού 340.000 ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, εξασφάλισε ο Δήμος Καμένων Βούρλων για το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατόπιν υποβολής σχετικής πρότασης.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στην πλήρη αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη. Μετά την ενεργοποίηση on demand υπηρεσιών με καινούριες εφαρμογές, ο καθένας πλέον θα μπορεί να αιτείται ηλεκτρονικά το έγγραφο που χρειάζεται για υπηρεσίες όπως: Κοιμητήρια, πρωτόκολλο, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα ενημερώνεται με sms και μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα για διάφορες εκδηλώσεις ή θα ειδοποιείται για διάφορες ανακοινώσεις που τον αφορούν. Θα μπορεί ακόμη και να καταθέτει ηλεκτρονικό αίτημα για επιδιόρθωση τυχόν βλάβης.
Αναλυτικά οι δράσεις και οι άξονες για τους οποίους ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέβαλλε σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»:

– Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».

– Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού εντός δημοτικών κτιρίων του άξονα «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωση Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων».

– Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών και Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών του άξονα «Βελτίωση Εξυπηρέτησης των Πολιτών και των Επιχειρήσεων».

– Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού, Τεχνικού Προγράμματος του άξονα «Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας, Διαβούλευσης και Διαφάνειας».

– Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall,Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας του άξονα «Προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας».

– Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση του άξονα «Ενίσχυση ψηφιακών υποδομών».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση «1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου» το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου

Ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση «1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου», που διοργανώνεται από τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *