Breaking News

ΟΗΕ: Με 145 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το ψήφισμα για τη συμμετοχή της Παλαιστίνης στην 80ή Σύνοδο – Ποιες χώρες ψήφισαν κατά

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα με 145 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 6 αποχές, το σχέδιο Ψηφίσματος A/80/L.2/Rev.1 που αφορά τη συμμετοχή του Κράτους της Παλαιστίνης στις Εργασίες της 80ής Συνόδου.

Κατά ψήφισαν το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δημοκρατία του Παλάου, η Παραγουάη και το Ναουρού.

Αποχή δήλωσαν έξι χώρες, η Αλβανία, η Ουγγαρία, η Β. Μακεδονία, το Φίτζι, η Παπούα Ν. Γουινέα και ο Παναμάς ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών στήριξε την πρόταση.

Το ψήφισμα που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, ζητάει την αναίρεση της απόφασης των ΗΠΑ και αποτελεί σημαντική πολιτική δήλωση για την ενίσχυση της θέσης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, εν μέσω των συνεχιζόμενων διεθνών συζητήσεων για την ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού.

Πηγή: skai.gr

Δες επίσης

Άρπαξε την πρώην σύντροφό του από τον σβέρκο, την τράβηξε από τα μαλλιά μέσα σε καφετέρια

Σοβαρό περιστατικό με επίθεση σε γυναίκα σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *