Breaking News

Κυρ. Μητσοτάκης: Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Λιβάνου και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες (16 Απριλίου 2026)  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Joseph Aoun και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Joseph Aoun και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη δεκαήμερης εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση του Λιβάνου να ασκεί πλήρως κυριαρχία σε όλα τα εδάφη της χώρας.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και εξαιρετικές σχέσεις με τον Λίβανο, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει όπου απαιτηθεί.

Τέλος, τόνισε τη σημασία της διατήρησης της εκεχειρίας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

 

_____________

*Φωτογραφία αρχείου του γραφείου τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Πρόστιμο για θερμές εργασίες σε υπαίθριο χώρο

Σε περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων  Πρόστιμο  ύψους 1.687,5€  στις 9 Ιουλίου 2026, από ανακριτικούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *