Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αδιάβαστοι ως προς τους νόμους – Ψάχνονται με την βιντεοκάλυψη στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Δήμου Μακρακώμης

Ζήτημα  προέκυψε για την βιντεοκάλυψη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 23/10/2020.

Το προεδρείο του Δ.Σ. θέλησε να επιδειχθεί δημοσιογραφική ταυτότητα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να επιτραπεί η βιντεοσκόπηση, δημιουργώντας έτσι θέμα «από το πουθενά»… Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό εδώ και πάνω και μία δεκαετία έχει επιλυθεί ακόμα και με δικαστική απόφαση…. Ο πρόεδρος  με αβεβαιότητα και σαφώς αδιάβαστος γύρω από τους νόμους-κανονισμούς, ενώ αρχικά μίλησε για διευκόλυνση των ΜΜΕ, είχε ενδοιασμούς με την δημοσιογραφική ταυτότητα.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Κοντογεώργος  όπως φαίνεται και στο βίντεο πήγε και είπε στο αυτί του Προέδρου, όπως μάθαμε μετά, ότι η “συνεδρίαση είναι LIVE”.Δηλαδή ο κ. Κοντογεώργος θέλει να είναι κλειστές οι κάμερες εκτός από την δικιά του στο κινητό για να μονοπωλεί και να «εκβιάζει» για αποκλειστικό οπτικοακουστικό υλικό….

Άμεσα ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πάνος Ράμμος (σ.σ. δημοσιογράφος στο επάγγελμα) επεσήμανε ότι είναι  λάθος η στάση αυτή και μάλιστα τρεις φορές τόνισε προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. «Παρανομείτε!».

Ο συντάκτης του www.fonografos.net  σημείωσε ότι  το ζήτημα είναι να τηρούνται οι κανονισμοί στα πλαίσια  των όσων αναφέρουν και σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστά. Αν και γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει και το τηρεί ευλαβικά τους νόμους και κανονισμούς σε δημοκρατικά πλαίσια.

Προφανώς ο Πρόεδρος , όπως άλλωστε το είπε ότι δεν είναι ειδήμων επί του θέματος, δεν έχει διαβάσει τον κανονισμό του Δ.Σ. και τους παρεμφερείς νόμους της πολιτείας και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και επιπλέον τι θεωρείται δημοσιογραφική ταυτότητα; Ποιος την κατέχει; Ο επαγγελματίας, ο συνδικαλιστής, ο εργαζόμενος σε ΜΜΕ; Επιπλέον, άλλωστε υπάρχει σαφής διαχωρισμός της εργασίας του δημοσιογράφου και του κάμεραμαν και δεν αμφισβητείται! Υπάρχει και η περίπτωση, κάποιος να τα κάνει και τα δύο, εκπροσωπώντας το όποιο ΜΜΕ.

Γιατί δεν ρωτάει ο Πρόεδρος την  Νομική Υπηρεσία ή τον Γενικό Γραμματέα για το τι λένε οι νόμοι, υπηρεσίες που άλλωστε πληρώνει αδρά ο Δήμος.

Η στάση αυτή του Προεδρείου δείχνει ότι δεν θέλουν την κάμερα , αυτή που καταγράφει τα πάντα και τι πραγματικά συμβαίνει. Όπως η κάμερα του www.fonografos.net.  Αλλά φαίνεται ότι «ενοχλεί»  ως και τοπικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης – που το γνωρίζουν καλά από το 2007-,  όταν δεν αφορά την προβολή τους και δεν μπορούν να ελέγξουν τι θα βγει προς τα έξω  με ανάλυση των γεγονότων προς ενημέρωση των δημοτών. Αλλά θέλουν να προβάλουν την όποια δράση του, στέλνω και Δελτία Τύπου και ενημερώνουν και δίνουν συνεντεύξεις και κάνουν δηλώσεις. Έχει διαφορά από το LIVE  που να σημειωθεί εγγεγραμμένοι χρήστες στο κανάλι του You tube  του Δήμου Μακρακώμης δεν υπερβαίνει τους 100 ενώ σε κάθε ζωντανή αναμετάδοση δεν την παρακολουθούν πάνω από 10 άτομα…

Δείτε το βίντεο και τον χειρισμό τους για την βιντεοκάλυψη.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Απεργία αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 28 Φεβρουαρίου

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε για την προσεχή Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχουν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *