Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άφαντος ο 15χρονος γιος των Παλαιοχριστιανών – Γιατί δεν έχει βγει Amber Alert – “Σέβομαι την επιλογή του” λέει ο πατέρας του

 

Άφαντος παραμένει ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού Μανώλη, καθώς το έσκασε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πατέρα του, παρουσία κοινωνικής λειτουργού, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Μανώλη μέσω social media έχει βρει κάποιον συγγενή και μένει μαζί του, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι ο 15χρονος γιος του έχει χάσει το κινητό του. Απορίας άξιο είναι ότι δεν δίνει φωτογραφία του γιου του στη δημοσιότητα ώστε να ενεργοποιηθεί το Amber Alert.

Ο Μανώλης μίλησε για τον γιο του και κατήγγειλε τη δομή και το κράτος:
«Το παιδί επέλεξε να τους γυρίσει την πλάτη. Καταγγέλλω την απαράδεκτη λογική του κράτους να παίρνει τα παιδιά από τους γονείς τους για ψίλου πήδημα, το οποίο καταλήγει να είναι επικίνδυνο και για τα ίδια τα παιδιά. Ένα παιδί όταν αισθάνεται ότι διώκεται ένας έφηβος κοντά στα 16 μπορεί στην τάση φυγής να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του και είναι ευθύνη του κράτους »

«Η κοινωνική συνοδός μου το άφησε και πήγε να ψάξει και το άλλο παιδί. Με αυτή την επικίνδυνη τακτική να παίρνει τα παιδιά από τους γονείς, δημιουργούνται καταστάσεις επικίνδυνες για τα παιδιά. Είναι σπασμωδικό εκ μέρους του κράτους να συλλάβει την εργαζόμενη. Να την πληρώσει ο αδύναμος κρίκος; Το παιδί έχει υποστεί κρατική βία. Θα κινηθώ νομικά.»

«Θεωρώ ότι μέσα από τα σόσιαλ βρήκε κάποιον συγγενή, δεν μας στεναχωρούν οι διωγμοί για τα πιστεύω μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 15χρονου.

Γιατί δεν έχει βγει Amber Alert
Μάλιστα ερωτηθείς γιατί δεν έχει εκδοθεί Amber Alert ώστε να εντοπιστεί το παιδί και να επιστρέψει στην δομή στον Πειραιά, απάντησε ότι εκείνος δεν δίνει φωτογραφία για να κινηθούν οι διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες είχε δοθεί εντολή το παιδί να μεταφερθεί από το νοσοκομείο σε κοινωνική δομή στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται η σύζυγος του Μανώλη, Σεβαστή, με τα υπόλοιπα παιδιά τους.

Μάλιστα για το ζήτημα της μη έκδοσης Amber Alert τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος που μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ALPHA δήλωσε ότι «Δεν έχουμε τη φωτογραφία του 15χρονου, για να βγάλουμε τη σχετική ανακοίνωση».

Παλαιοχριστιανός για 15χρονο γιο: «Το παιδί έχει άποψη και σέβομαι την επιλογή του»
“Ο μικρός δεν ήθελε από την αρχή να τους ακολουθήσει, είτε στο Παίδων, είτε στη δομή. Δεν ήταν μόνο το χθεσινό ζήτημα. Είναι έφηβος, έχει άποψη, έχει γνώμη και ήθελε να φύγει από εκεί που ζούσε”, ανέφερε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.

Η ανακοίνωση της δομής που φιλοξενούνταν ο 15χρονος
«Ο Ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», ανέλαβε, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 31/2024 Διατάξεως της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, την προσωρινή επιμέλεια ανηλίκου, την οποία ενάσκησε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια, προσοχή και επίβλεψη, σύμφωνα με τις οδηγίες, που έλαβε (στο πλαίσιο και γραπτής αλληλογραφίας με τις επιληφθείσες Εισαγγελικές Αρχές).

Η δομή μας, σύμφωνα με την άδειά της, αλλά και τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, λειτουργεί ως ξενώνας ανοικτού τύπου, ήτοι, οι ωφελούμενοι έφηβοι δεν είναι ούτε έγκλειστοι, ούτε δεσμευμένοι, κατά την παραμονή τους σε μας. Αντιθέτως απολαμβάνουν φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση τραυμάτων, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της λειτουργίας μας και της κείμενης νομοθεσίας μεριμνούμε και για την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη των ωφελουμένων εφήβων, ειδικώς δε για την αποτροπή φαινομένων γονεϊκής αποξένωσης.

Περιορισμοί στην επικοινωνία τους με πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος θα μπορούσαν να τεθούν μόνον κατόπιν Δικαστικής απόφασης/ Εισαγγελικής διάταξης ή, διασταλτικά, κατόπιν οδηγιών, στο πλαίσιο εκθέσεως επιληφθείσας Κοινωνικής Υπηρεσίας κλπ, κάτι το οποίο δεν συνέτρεξε στην περίπτωση του εφήβου, που αναλάβαμε με την υπ’ αριθμ. 31/2024 Διάταξη ΕισΠροτΚορινθ.

Στις 10.03.2024 έλαβε χώρα συνάντηση του άνω ωφελουμένου με τον πατέρα του, εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τον τελευταίο. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και υπάλληλός μας, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ως υποχρεωτικό, ούτε μας είχε ορισθεί ως προαπαιτούμενο ή επιβεβλημένο από τις Αρχές. Στο τέλος της συνάντησης αυτής, παρόντος του πατέρα του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συνεργάτιδά μας προσπάθησε, μάταια, να τον σταματήσει. Αμέσως ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και καλέσαμε και τον πατέρα του σε ουσιαστική συνδρομή. Η συνεργάτις μας κλήθηκε από τις οικείες προανακριτικές Αρχές, στο Α.Τ. Καμινίων, σε κατάθεση, η οποία τράπηκε σε σύλληψη, ελεγχόμενη για διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης, ως μας ανακοινώθηκε. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν αντίστοιχα περιστατικά φυγής ανηλίκων, από ξενώνες, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο [κράτηση προσωπικού ξενώνα/δομής, εκ της φερομένης αξιόποινης συμπεριφοράς τους].

Σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, δια της κας Εισαγγελέως, άφησε ελεύθερη την υπάλληλο του ξενώνα μας και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και των αληθώς εμπλεκομένων, σ’ αυτές, προσώπων.

Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενέργειες ανταποκρίνονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τα αληθή πραγματικά περιστατικά και συνιστούν εκδήλωση αληθινής ευαισθησίας προς την αδίκως ταλαιπωρηθείσα υπάλληλο. Από πλευράς μας παραμένουμε στη διάθεση των Αρχών και ζητούμε, επιτακτικά, από τη Διοίκηση τον καθορισμό ενός αναγκαίου πλαισίου προδιατυπωμένων ενεργειών, προς ομοιόμορφη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ»

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πάνω από 60 μέρη σε όλο τον κόσμο βάζουν φόρους στους τουρίστες – Πώς ξοδεύονται τα χρήματα που συγκεντρώνονται

Τον Απρίλιο του 2024 η Βενετία ξεκίνησε το αμφιλεγόμενο πείραμά της να χρεώνει τους ταξιδιώτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *