Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Aφιέρωμα στη Ρεβυθούσα από το CNBC με την δημοσιογράφο του δικτύου να ταξιδεύει στο ελληνικό νησί.

«Ελληνικό νησί βοηθά την Ευρώπη να αποφύγει την ενεργειακή κρίση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που σημειώνει ότι αποτελεί τη μοναδική στη χώρα υποδομή υποδοχής και αποθήκευσης LNG, που μετατρέπεται ξανά σε αέριο. Η Ρεβυθούσα χαρακτηρίζεται ως ο «αφανής ήρωας» ενεργειακής κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο.

Για χρόνια, η Ευρώπη εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το αέριο του ρωσικού αγωγού. Αλλά όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και η Ευρώπη δεν μπορούσε πλέον να υπολογίζει σε αυτές τις ροές φυσικού αερίου, στράφηκε στο LNG, μια ευέλικτη πηγή ενέργειας που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ, την Αυστραλία και την Αλγερία.

Επειδή η Ευρώπη ήταν τόσο εξαρτημένη από τη Ρωσία, έχει περιορισμένη ικανότητα εισαγωγής LNG. Οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες υποδομές για να μπορέσουν να εισάγουν περισσότερα από αυτά.

Η Ευρώπη έχει γεμίσει με επιτυχία τις αποθήκες φυσικού αερίου στο 95%, που σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να είναι εντάξει αυτόν τον χειμώνα. Αλλά ο επόμενος χειμώνας είναι μια διαφορετική ιστορία αναφέρει το CNBC.

Πηγή: newmoney

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία – ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Στο ΔΑΚ η Λαμία απέναντι στον ΠΑΟΚ Στο ΔΑΚ Λαμίας “Αθανάσιος  Διάκος” την Πέμπτη 9/2/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *