Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αφιέρωμα στη Σπερχειάδα και στο Δήμο Μακρακώμης στο περιοδικό «ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ» με τα “Παραπολιτικά”

Πλούσιο αφιέρωμα 14 σελίδων στη Σπερχειάδα και στο Δήμο Μακρακώμης!

Το αξιόλογο περιοδικό «ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ και οι γείτονες του» κυκλοφορεί το Σάββατο 17/7 με τα “Παραπολιτικά”, με πλούσιο περιεχόμενο και αναφορές για Φθιώτιδα και Θεσσαλία, του τουρισμού, του πολιτισμού, της ανάπτυξης.

Στις σελίδες του συμπεριλαμβάνεται  εντυπωσιακό πλούσιο αφιέρωμα -8 σελίδων- για την Σπερχειάδα, τόσο για την πόλη και την ιστορία της όσο και για τις ομορφιές και τι προσφέρει στον επισκέπτη της.

“Μία αυθεντική «γωνιά» της ελληνικής υπαίθρου που προσφέρει τα πάντα. Εκλεκτό φαγητό, στιγμές ανάπαυλας για καφέ–ποτό, δημοφιλή τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, διαμονή σε όμορφους ξενώνες, δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες/δράσεις στη φύση, επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς χώρους και τοποθεσίες, ενδιαφέρουσες εκδρομές με αφετηρία την Σπερχειάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο κέντρο της Ελλάδας!

Φυσικά μεγάλη αναφορά γίνεται στην πλούσια νεότερη ιστορία της σε σχέση με την Εθνική Αντίσταση. Τα  10 ιστορικά διαμάντια της Σπερχειάδας που όλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ενώ σημειώνεται η διεκδίκηση η Σπερχειάδα να χαρακτηριστεί ως Μαρτυρική πόλη.
Μία σημαντική προβολή – πανελλαδικά- της έδρας του Δήμου Μακρακώμης να γνωρίσουν την όμορφη αμφιθεατρική Σπερχειάδα!

Σε αυτό το τεύχος,  παρουσιάζεται επίσης πλούσιο αφιέρωμα για τον Δήμο Μακρακώμης.

Μεταξύ αυτών, μία εντυπωσιακή φωτογραφία με τα σημαντικά αξιοθέατα του Δήμου Μακρακώμης όπως το μνημείο του Αχιλλέα στον Αγιο Γεώργιο, τον Μπαρουτόμυλο στο Μαυρίλο, την Καλύβα Στεφανή στη Σπερχειάδα, το Νερόμυλο στο Δίκαστρο κ.α. αλλά και τις ομορφιές της. Η πασίγνωστη πλατεία της Μακρακώμης με τα αιωνόβια πλατάνια, η τοξωτή γέφυρα στη Βίστριζα, η κοιλάδα του Σπερχειού με το καταπράσινο πλατανόδασος κλπ.

Παρατίθενται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, περιγράφεται τι μπορεί να προσφερθεί στον επισκέπτη. Να απολαύσει την ρουμελιώτικη φιλοξενία σε ένα Δήμο με πλούσια ιστορία και παραδόσεις, υπέροχες τοποθεσίες με τον Σπερχειό ποταμό να δεσπόζει, μοναδικά αξιοθέατα, φημισμένα τοπικά προϊόντα και καλοσυνάτους, φιλόξενους ανθρώπους, όλα αυτά στη Δυτική Φθιώτιδα.

Αναφορά γίνεται επίσης και στα φημισμένα Λουτρά Παλαιαοβράχας με τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του σε ένα πολυχώρο με επίκεντρο το μπάνιο, που αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή ίασης και ψυχαγωγίας για να απολαύσετε στο έπακρο το καλοκαίρι!

Το μεγάλο αφιέρωμα στη Σπερχειάδα και στον Δήμο Μακρακώμης είναι εντυπωσιακό και προβάλλει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο επισκέπτης για όσα του προσφέρονται να ζήσει, να γευτεί, να απολαύσει, να χαρεί στον πανέμορφο αυτό τόπο!
Χρόνο να έχεις και κάθε φορά, περνάς καλά!!!

Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα στο ένθετο. Πολλά θέματα πολιτισμού σε 148 σελίδες, το Σάββατο 17/7/2021  μαζί με τα Παραπολιτικά!

Αξίζει να το διαβάσετε και να το έχετε στην βιβλιοθήκη σας!

 

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τις επόμενες ημέρες, η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τους Θεσσαλούς αγρότες

«Συνεχίζουμε να συζητάμε με ιδιαίτερη έμφαση και ευαισθησία τα ζητήματα και της Θεσσαλίας, γιατί υπάρχουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *