Σάββατο , 20 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και διόδια – Όπου… φύγει, φύγει πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου, τόσο στα διόδια της Ελευσίνας όσο και στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτοκίνητα και ταξιδιώτες δημιουργούν ουρές στα σημεία εξόδου από την πόλη, το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τη εφαρμογή των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, αυτό είναι και το τελευταίο σαββατοκύριακο που επιτρέπεται οι ταξιδιώτες να επιβιβαστούν σε πλοίο με τη διεξαγωγή self test, καθώς από Δευτέρα, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποτέλεσμα rapid ή PCR τεστ.

Τι αλλάζει από Δευτέρα

Από τις 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τα νησιά, όπως και οι αεροπορικές πτήσεις περνούν σε νέο καθεστώς, αφού για τους ενήλικες θα είναι υποχρεωτικό να φέρουν στη διαδικασία της επιβίβασης:

· πιστοποιητικό εμβολιασμού

· πιστοποιητικό νόσησης,

· αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

· αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε αέρα και θάλασσα θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει αρκετές ώρες πριν για τη διεξαγωγή του απαραίτητου διαγνωστικού τεστ συνιστά την πρώτη επιπλοκή από την απουσία εμβολιασμού και με την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα αποδειχθεί αρνητικό. Πολύ περισσότερο, όταν ως ανεμβολίαστοι λογίζονται και όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου ή και αυτοί που δεν συμπλήρωσαν 14 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού τους, οπότε και πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά rapid ή PCR test, για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στα πλοία και τα αεροπλάνα.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κυρίως για λόγους εργασίας:

· Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test,

· Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

· Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου-Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
· Οι ανήλικοι 12-17, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται με με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: 39 προσαγωγές και 38 συλλήψεις μετά από εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

38 συνολικά  συλλήψεις σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν στις 18-08-2022, σε όλο το εύρος της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *