Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αυτοί είναι οι νέοι «κυνηγοί κεφαλών» -45 ευρώ για κάθε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Την αντικοινωνική παράβαση της παράνομης στάθμευσης βάζει στο στόχαστρό της η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αμοιβής όσων θα καταγράφουν και θα καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης δεν αποτελεί ένα θλιβερό-αποκλειστικό προνόμιο της χώρας, μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα μαστίζει -ίσως όχι με την ίδια ένταση- και άλλες μεγαλουπόλεις του πλανήτη.

Η Νέα Υόρκη είναι μία από αυτές, εξετάζοντας να ενεργοποιήσει ένα νέο… υπερόπλο στη μάχη που δίνει ενάντια στην παράνομη στάθμευση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης εξετάζει πρόταση η οποία προβλέπει την αμοιβή όσων καταγράφουν και καταγγέλλουν στις αρχές τα αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν παράνομα.

Το ποσό το οποίο θα «κερδίζουν» οι σύγχρονοι κυνηγοί κεφαλών θα αντιστοιχεί στο 25% του προστίμου που θα βεβαιώνεται στους παραβάτες. Για κάθε κλήση, λοιπόν, θα μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα λαμβάνει το ποσό των 45 ευρώ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση στη Νέα Υόρκη έχει πάρει διαστάσεις είναι το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας έχει μειωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν στους δρόμους της πόλης και αντιστοίχως οι παραβάσεις που βεβαιώνονται.

Μετατρέποντας, λοιπόν, τους απλούς πολίτες σε… μυστικούς αστυνομικούς, η Νέα Υόρκη όχι μόνον φιλοδοξεί να λύσει μια και καλή το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα πηγή εσόδων για όσους μπουν στον πειρασμό της επιβολής του Νόμου και της Τάξης στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου».

Η πρακτική αυτή δεν είναι νέα για τους Νεοΰορκέζους καθώς ήδη προβλέπεται μηχανισμός χρηματικής ανταμοιβής για εκείνους που καταγγέλλουν στις αρχές λεωφορεία ή φορτηγά τα οποία λειτουργούν παρανόμως στο ρελαντί.

Μάλιστα, ο πιο… αποτελεσματικός πληροφοριοδότης κατάφερε να προσθέσει στο ετήσιο εισόδημά του το ποσό των 4.000 ευρώ και δεκάδες οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών στη μαύρη λίστα των αρχών της Νέας Υόρκης.

www.carandmotor.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μία ξύλινη βιβλιοθήκη σε σχήμα καρδιάς στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ενας εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε μία ιδιαίτερη βιβλιοθήκη. Τι είναι αυτό που όταν το μοιράζεσαι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *