Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άγιος Χαράλαμπος Φθιώτιδας: Δρομολογείται η κατασκευή αγωγών εξωτερικού υδραγωγείου

Συνάντηση του Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων με κατοίκους του Άγιου Χαράλαμπου  για την υδροδότηση

Μέχρι τον Δεκέμβριο 2022 θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις εργασίες κατασκευής αγωγών εξωτερικού υδραγωγείου στον Άγιο Χαράλαμπο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων από τον Άγιο Χαράλαμπο πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το ζήτημα της υδροδότησης του οικισμού.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι ο Άγιος Χαράλαμπος είναι χωρίς νερό εδώ και πολλά χρόνια. Με την προσάρτησή του στον Δήμο Καμένων Βούρλων το 2011, ο Δήμος ξεκίνησε άμεσα την αναζήτηση χρηματοδότησης και έκανε ό,τι χρειαζόταν για να προχωρήσει το έργο και να λυθούν οριστικά τα προβλήματα υδροδότησης. Στο διάστημα αυτό, οι κάτοικοί του δεν έμειναν ποτέ χωρίς νερό, καθώς τροφοδοτείται με υδροφόρα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία της μελέτης και εξασφάλισε χρηματοδότηση για λειψυδρία, δημοπράτησε με διαγωνισμό το έργο στις 29 Ιουλίου 2019, με εκτιμώμενη αξία 316.129,03 ευρώ πλέον ΦΠΑ και τον Οκτώβριο του 2019 αναδείχθηκε εργολάβος, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερα μεγάλη έκπτωση.

Με την υπογραφή της σύμβασης (2245/10-4-2020), ποσού 161.819,55 ευρώ, ξεκίνησε και το πρόβλημα. Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2020 έπρεπε να έχει περατωθεί η κατασκευή και να έχουν γίνει και οι δοκιμές.

Ο ανάδοχος, ωστόσο, έφερε αντιρρήσεις για την τεχνική λύση της μελέτης, λέγοντας πως δεν «ακουμπά» στα πραγματικά αιτούμενα και τις απαιτήσεις της περιοχής. Μετά από συναντήσεις επί συναντήσεων για διορθώσεις, ο ανάδοχος έδειξε ξεκάθαρα πρόθεση να μην ξεκινήσει το έργο.
Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία και ενώ του δόθηκε ικανός χρόνος να συμμορφωθεί προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ο Δήμος αναγκάστηκε να ενεργήσει τα νόμιμα, εκδίδοντας την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2331/5-4-2021 απόφαση περί έκπτωσής του, λόγω μη συμμόρφωσης στις εντολές και τις υποδείξεις της διευθύνουσας υπηρεσίας του έργου. Αυτή η διαδικασία, που συμπεριέλαβε και τη διάλυση της εργολαβίας, απαιτεί μεγάλους χρόνους και είναι δύσκολη και ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Ήδη για την εξέλιξη του έργου και την επαναπροώθηση των εργασιών εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή και ορίσθηκε η επιτροπή για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου. Μετά την εκκαθάριση και την απαιτούμενη επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ώστε αφού αφαιρεθούν τα ήδη παραληφθέντα υλικά, το εν λόγω έργο θα επαναδημοπρατηθεί.

Κατέστη σαφές στη συνάντηση, πως ο Δήμος Καμένων Βούρλων μερίμνησε ώστε άμεσα να προχωρήσει η επαναπροκήρυξη του έργου και να προωθηθούν, κατά προτεραιότητα, οι απαιτούμενες εργασίες κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Ο διαγωνισμός μέσω απευθείας ανάθεσης αναμένεται να κηρυχθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Κατασχέθηκαν πάνω από 9,5 κιλά χασίς και 40.890€

Συλλήψεις από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Εξαρθρώθηκε, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *