Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αγρίνιο: Συνεχίζουν απτόητοι οι επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες

Προσπαθώντας να του ξαφρίσει το λογαριασμό με τον κωδικό για την αλλαγή του pin
Συνεχίζουν απτόητοι οι επιτήδειοι, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες του lockdown και να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.
Μία «μόδα» που προέκυψε πρόσφατα έχει να κάνει με την προσπάθεια υποκλοπής (με διάφορους τρόπους) των προσωπικών κωδικών (pin) της πιστωτικής κάρτας ή του λογαριασμού του υποψηφίου θύματος.

Μία από τις πρόσφατες περιπτώσεις τέτοιας απόπειρας εξαπάτησης, που καταγγέλθηκε στις τοπικές αστυνομικές αρχές στο Αγρίνιο, συνδυάζει μάλιστα και την έτερη πρόσφατη «μόδα» να χρησιμοποιείται από τους επιτήδειους το όνομα δημοσίων προσώπων στην τοπική κοινωνία, συνήθως αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή την περίπτωση επαγγελματίας της περιοχής του Αγρινίου κατήγγειλε πρόσφατα την προσπάθεια να εξαπατηθεί, από κάποιον που προσπάθησε να υποκλέψει τον προσωπικό κωδικό του χρησιμοποιώντας μάλιστα μεταξύ άλλων και το όνομα του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου Αγρινίου Χρήστου Γκούντα.

Συγκεκριμένα με πρόσχημα μία ηλεκτρονική παραγγελία ο εν λόγω απατεώνας, σύμφωνα με την καταγγελία, προσπάθησε μέσω μηνύματος που απέστειλε στο υποψήφιο θύμα του να υποκλέψει τον προσωπικό αριθμό (pin) ζητώντας τηλεφωνικά να του δοθεί, όχι ο αυτούσιος αριθμός το PIN, αλλά ο κωδικός που εστάλη στο υποψήφιο θύμα και αφορούσε ουσιαστικά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για την αλλαγή του pin. Σκόπευε δηλαδή να αλλάξει το pin του υποψηφίου θύματος και φυσικά να του… αδειάσει το λογαριασμό. Ο επιτακτικός τρόπος, με τον οποίο στο τηλέφωνο ζητούσε να του δοθεί ο κωδικός για την αλλαγή του pin και το γεγονός ότι προσποιούνταν τον αντιδήμαρχο Χρ.Γκούντα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του θύματος, που κατήγγειλε το συμβάν στις αρχές.

Ήδη όπως πληροφορείται η «Σ» για το θέμα έχει σχηματίσει δικογραφία και με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι Αρχές διεξάγουν τη σχετική έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δύο ακόμη περιπτώσεις επιχειρηματιών του Αγρινίου, που κατήγγειλαν ανάλογη απόπειρας υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται ως μέσο πειθούς των απατεώνων το όνομα αυτοδιοικητικού. Πρόσφατα ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, είχε κάνει γνωστό μέσω facebook, ότι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν και το δικό του όνομα στην προσπάθεια να εξαπατήσουν πολίτες. Ενώ παρόμοια συμβάντα του τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί και σε άλλους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας (στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στην Αμφιλοχία), όπου οι επιτήδειοι προσποιήθηκαν τους αντιδημάρχους.

Η «Σ» προ μηνός είχε καταγράψει τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τις πάσης φύσεως απόπειρες εξαπάτησης των πολιτών. Τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στο 2019 και το 2020 δείχνουν ότι τέτοιους είδους απάτες έχουν υπερδιπλασιαστεί τόσο στην περιοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, όσο και στην περιοχή της Διεύθυνσης της Αιτωλίας. Η τάση αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2021… Γι’ αυτό λοιπόν απαιτείται η προσοχή όλων.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 τίθενται σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Άμφισσας

Οι οποίες θα συμβάλλουν “ στην εξέλιξη της πόλης με τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *