Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αγροτικός Σύλλογος Πελασγίας: Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην καταγραφή ζημιών από την ανεμοθύελλα που προκάλεσε την πτώση της βρώσιμης ελιάς

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

Πτώση ελιάς από ανεμοθύελλα

Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να σταθεί στο συμβάν της ανεμοθύελλας που προκάλεσε την πτώση της βρώσιμης ελιάς της περιοχής μας και να προχωρήσει στην καταγραφή και εξατομίκευση των αιτήσεων.

 Είναι απαράδεκτο ο ΕΛΓΑ, ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εμάς τους αγρότες να «κλείνει τα μάτια» στη ζημιά που έχουμε υποστεί!

 Είναι απαράδεκτο να ισχυρίζονται οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ ότι η πτώση της ελιάς οφείλεται σε «υπερωρίμανση» και ότι δεν καταγράφεται στην περιοχή μας αέρας πάνω από 6 μποφόρ όταν ο μετεωρολογικός σταθμός της Ιστιαίας δίνει 8 μποφόρ!

 Είναι απαράδεκτο ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του ελαιόκαρπου να μην συλλεχθεί, αφού το συλλεκτικό κόστος και το εργατικό δυναμικό της περιοχής είναι απαγορευτικά στοιχεία για τη συλλογή. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ σημαντικό μέρος της σοδειάς μας και δεν αναγνωρίζεται καν η μείωση του εισοδήματός μας!

Απαιτούμε την αποζημίωση στο 100% της ζημιάς και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν στην περιοχή μας από εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες θα το έχουμε σαν κύριο αίτημα.

 

Πελασγία, 14.12.2022

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ιωνικό, 30/1

Η ΠΑΕ Λαμία ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι για τον αγώνα με τον Ιωνικό για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *